Spachtelputz vertoond kleurverschillen

Edgar Milkman

  • #1
Hoi,

Ik zit met een klein probleempje waar ik niet goed raad mee weet en missichien kan iemand me langs deze weg helpen.

We hebben een aantal kamers laten spachtelputzen. De ondergrond is gestuct. Toen we het huis kochten hebben we de wanden zelf afgewerkt met Alabastine Plafonplast. Deze heeft destijds niet goed gehecht op de onderliggende stuclaag en kwam ons dus nu spontaan tegenmoet. We hebben alle loszittende, en makkelijk te verwijderen, delen verwijdert. Vervolgend hebben we de muur dekkend voorgelijmd (op advies van onze stucadoor). Na aanbrengen van de spachtelputz zie je nu duidelijk kleurverschillen door de spachtelputz heen (daar waar de plafonplast is weggehaald is het donkerder dan daar waar hij is blijven zitten). Onze stucadoor zegt nu dat ik hier weer met dezelfde voorlijm (kwartshoudend) overheen moet gaan en dat het kleurverschil dan weg zal zijn.

Ik heb er zo mijn twijfels over. Iemand enig idee of tips...

Alvast bedankt,

Edgar Milkman
 

MichielD

  • #2
Om wat voor kleur gaat het? Donkere kleuren schijnen door en daarom is het aan te raden om dan voorkwarts op kleur te gebruiken. Wellicht dat voorkwarts achteraf een oplossing is, maar het "spachtelputz-effect" gaat wel iets verloren denk ik.

Maar gaat het om kleurverschil van de spachtelputz of het feit dat het "doorschijnt"? Bij dat eerste is het een fout bij het aanbrengen: om kleurverschil van verschillende emmers op te vangen moet de spachtelputz van te voren worden gemengd. Maar ook als het doorschijnt had degene die het heeft aangebracht wel even kunnen vertellen dat er ook voorkwarts op kleur bestaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu