Dikte/droogtijd stucwerk op spachtelputz?

Markus29

 • #1
Hallo allemaal,

Over twee weekjes krijgen we de sleutel van ons "nieuwe" huis. Nu zit er in de woonkamer spachtelputz, wat wij toch liever glad afgewerkt zien. Vandaar dat we deze muren gaan laten stucen. Omdat de spachtelputz er nog goed uit ziet wil ik hier gewoon overheen laten stucen. Ik denk dat ze dan niet zo'n grote laagdikte nodig hebben, klopt dit? Ze komen op dinsdag stucen, is het dan haalbaar om vrijdag te sauzen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DoRo

  • #2
  Wij krijgen in september de sleutel van ons nieuwe huis en laten onze muren (met spachtelputz) ook glad afwerken. Onze stukadoor gaf 1 week droogtijd aan. Gaan jullie de muren daarna zelf behandelen of laten jullie dit doen? Ik zie zoveel voorstanders van voorstrijk, maar ook veel tegenstanders. Wij zien door de bomen het bos niet meer haha.
   

  Markus29

  • #3
  Goed om te weten van die 1 week droogtijd. Waarom zou je niet voorstrijken als ik vragen mag? Lijkt mij dat je hier alleen maar een gelijker resultaat van krijgt?
  Wij gaan na het stucen de muur zelf in de latex zetten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  De droogtijd kan variëren afhankelijk van de laagdikte. Dus als ergens meer laagdikte nodig is om ene strakke wand te krijgen, kan ook een week droogtijd tekort zijn. Wij houden altijd twee weken aan en dan nog moet je goed kijken of de wand droog is. Bij teveel vocht komt de latex er zo weer vanaf, zeker bij spachtelputz. Door de kunsthars die daar inzit, kan het vocht niet de muur intrekken.

  Voorstrijk is altijd goed op een onbehandelde muur. Je verfwerk wordt er egaler van en de verf trekt minder snel aan, waardoor het prettiger werkt. De kosten zijn het tenslotte ook niet. Verder raad ik aan om een muurverf te gebruiken van een professionele kwaliteit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu