Spachtelputz, enkele vragen en problemen

Miborn

  • #1
Beste klussers,

Ik lurk al een tijdje mee op dit forum. Mijn naam is Bernard en woon in Zaandam. Een aantal jaren terug heb ik een kamer voorzien van glasvezelbehang. Ik heb sierpleister uitgesteld i.v.m. zettingsproblemen. Helaas iets te snel gaan witten waardoor het behang op een aantal plaatsen los is gaan zitten doordat het de lijm heeft losgeweekt. Ik dacht daarnaast slim te zijn geweest door voor te strijken met verdunde latex, maar dat is gaan craqueleren achter het behang. Ik heb alles er weer af gehaald en wil gaan spachtelen. Maar het is de eerste keer en zou graag wat tips vragen:

1) de muren zijn van gasbeton, zuigen nog best behoorlijk (dat was probleem 2 waarom het misging met het glasvezelbehang). Ik wil daarom gaan voorstrijken. Waar moet ik op letten voor een goede voorstrijk?
2) de muren zijn destijds royaal ingesmeerd met Perfax glasvezellijm. Dat was duur spul en is nu erg lastig compleet te verwijderen ondanks dat het glasvezel zelf in lange banen zo verwijderd was. Gecraquleerde lijm is gemakkelijk af te steken. Toch blijft nog een flink residu over. Met de behangstomer en schrapen krijg ik er weer een zut af. Maar de muren helemaal vrij krijgen wordt denk ik heel moeilijk. Hoe erg is dit voor de spachtelputz straks als ik er voorstrijk overheen zet?
3) ik heb enkele hoeken die beschadigd zijn. Er zit als het ware pur tussen en dit is dichtgesmeerd. Maar brokkelt nu af waardoor gaten ontstaan. Ik zat te denken dit te versterken met glasvezelband, maar het werd me afgeraden omdat je soms scheuring krijgt naast het vezelband. Ik kreeg als tip deze gaten op te vullen met roodband. Wat vinden jullie?
4) langs enkele muren zit een plastic opsluitstrip. Hoe zorg ik ervoor dat de spachtelputz straks goed hecht aan deze strip?

Zie bijlagen voor enkele foto's.

Alvast bedankt!

Bernard

WhatsApp Image 2021-05-06 at 11.09.44.jpeg WhatsApp Image 2021-05-06 at 11.09.43.jpeg
 

Miborn

  • #2
Niemand? :idea:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu