Spachtelputz glad maken

pb90

  • #1
Hi,

wat is de beste manier om een muur met spachtelputz glad te maken? Als eindresultaat wil ik hem graag helemaal strak en geverfd hebben, dus ik neem aan dat we hem het beste kunnen stucen? Mijn vraag is voornamelijk welk materiaal we hiervoor het beste kunnen gebruiken. Roodband + F&F? Of volstaat een ander product beter. Graag advies! :)
Bedankt!
 

ABCDE

  • #2
Zit het vast of kun je het zo afsteken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Roodband is prima of MP75 als u een beetje rap bent. Zet er wel een laag betokontakt / F&F is een stuk duurder dan bovengenoemde producten.
 

pb90

  • #4
Bedankt!

Dus schoonmaken / ontvetten, een laag voorstrijk (betokontakt ken ik zo niet?) en dan de roodband? Is het nog nodig dan om achteraf een laag F&F te doen? Of is alleen roodband voldoende?
 

Sander 1972

  • #5
Zou zoals bovenstaande eerst eens kijken of het vast zit, 9 van de 10 keer zit het los omdat het niet goed is voorgelijmd
 

pb90

  • #6
Zit volgens mij wel redelijk vast. Denk dat de beste optie is om er overheen te stucen.
 

Sander 1972

  • #7
Heb je het getest?

Gewoon even bij een stopcontact of lichtschakelaar even een plamuur of spack mes achter de spachtel steken. Haal er wel even de spanning er af. Kun je ook gelijk de genen die je niet gebruikt verwijderen en op de fase even een lasdopje steken. En een plastic dopje op de doos zetten voor de stucadoor zodat je alles weer terug kan monteren

Deze las dop direct weg gooien zodat je ze niet hergebruikt.
 

pb90

  • #8
We hebben de sleutel niet, maar zullen dat komende week meteen proberen!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Als je de wand glad en strak wil hebben, dan zul je de wand glad moeten (laten) pleisteren. Het is een illusie om ervan uit te gaan dat je de spachtelputz kunt afsteken en daarna een wand over houdt die strak genoeg is om fatsoenlijk te kunnen sauzen.

Afsteken doe je alleen als de spachtelputz niet goed vast zit, je kunt er dan immers geen nieuwe laag op aanbrengen. Ook dan zul je na het afsteken de wanden glad moeten pleisteren.

Vergis je overigens niet, spachtelputz zit meestal vast en het is bijzonder taai spul. Ik heb een keer spachtelputz op dakplaten moeten afsteken. Dat was een heidens karwei en kon alleen door de spachtelputz heet te maken. Dat kost echt uren en uren en is niet te doen als je een beetje oppervlakte hebt.
 

pb90

  • #10
Duidelijk! Ging er ook van uit dat het waarschijnlijk gewoon gestuct moet worden. Weten alleen niet precies of we roodband of F&F moeten gebruiken. Ik lees vaak roodband, maar ook weer mensen die zeggen dat een dun laagje F&F genoeg is om het te egaliseren.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #11
Het ligt er maar net aan hoe dik de laag moet worden om de wand glad en strak te krijgen.
 

ArnoA

  • #12
MP 75 zou ik niet doen. De laagdikte gaat waarschijnlijk te klein zijn. Gemiddeld heb je bij spachtelputz hooguit 1,5 mm diepte. Fix&Finish is meer geschikt voor zeer dunne lagen. Topfinish zou hier een uitkomst kunnen bieden. Als er latex over de spachtelputz zit, zul je wel eerst een primer zoals Betocontact moeten gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu