Spachtelputz aansmeren / aanvullen

Coach

  • #1
Hallo,

Heb een appartement uit de jaren 70 gekocht met dito jaar open (gas)haard. De schouw was een heel bouwwerk, maar er nu helemaal uitgesloopt. De nieuwe schouw wordt een stuk 'moderner' en dus smaller.

Probleem is dat 'onder' de schouw, op de muur, geen spachtelputz zat, dus nu heb ik een plek van 1,5x1 meter waar geen spachtel zit op een muur van 9,75x2,5 meter!

Aangezien ik geen zin (en geld) heb om de gehele muur te laten spachtelen, ben ik op zoek naar een oplossing! Iemand een idee om zo 'onzichtbaar' mogelijk de spachtel aan te vullen?

Of zijn er andere creatieve oplossingen voor?

Hieronder een foto!

 

Fiesiekus

  • #2
Ellende, die overgang blijf je zien. Het beste vul je het aan met spachtelputz en saus je de hele wand met latex.
 

Pepjo

  • #3
Of een hele andere wandbekleding op dat stuk gebruiken, zodat je er een statement van maakt ipv een net-niet hetzelfde beetje mislukt stuk.

Bijvoorbeeld de overgangen strak trekken en dan het vlak glad stucen en een contrastkleur schilderen of een behangetje plakken.
 

Mark81

  • #4
Dit ga je niet mooi krijgen met spachtelputz.

de reparatie moet eerst strak getrokken worden, en moet dan precies zo komen dat het even dik is als de onderlaag waar de spachtel op zit..
 

Henri 1970

  • #5
..wat je niet kunt verbergen moet je accentueren !
Pepjo heeft gelijk.
Onzichtbaar aanhelen bij spachtelputz lukt niet.
mvg Henri
 

EGeen

  • #6
Sowieso precies hetzelfde product gebruiken als je het gaat proberen te repareren. Dit voorkomt al een beetje verschillen. (en eventueel een vakman erbij halen en kijken of hij het kan doen - Zou niet meteen weten of dit helpt maar die hebben er sowieso vast een handigheidje in)
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Een vakman hoef je hier niet bij te halen. Aan tijd en moeite om een poging tot reparatie te doen gaat net zoveel of meer kosten dan het opnieuw maken van de hele muur.

Reparatie van deze schade is erg lastig. Enige wat je zou kunnen proberen is met een haakse slijper de bestaande spachtelputz laag door te slijpen, zodat je rechte kanten krijgt. Binnen het te repareren vak hak je vervolgens alle spachtelputz weg. De onderlaag trek je vervolgens glad, zodanig dat deze laag de dikte van de spachtelputzlaag dieper ligt. Vervolgens spachtelputz aanbrengen op de nieuwe ondergrond en aansluiten tegen de oude laag.

Onzichtbaar wordt het nooit en het zal ook een tijdrovende klus worden. Je moet je echt afvragen of het niet verstandig is de wanden opnieuw te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu