Spaarpomp icm Honeywell Evohome

EmielCapelle

 • #1
Ben mij aan het oriënteren op een (hybride)warmtepomp of warmte terugwin installatie.
Nu stuit ik op de Spaarpomp van Inventum. Iemand hier al ervaring mee?
We hebben vloerverwarming, mechanische ventilatie (afzuiging) in toilet, badkamer en keuken. Eventueel kan ik eenvoudig een aantal aanvoer-kanalen toevoegen in de woonkamer, gang 2x (beneden en boven).

Warmte via mechanische ventilatie vliegt nu linea recta naar buiten. Zonde en daar wil ik iets mee en aan doen.

Is de hybride warmtepomp een goede optie of zijn er betere opties?
Verbruik ligt rond de 1600m3 met 2 personen, douche gedrag is normaal, hebben een bad maar gebruiken we nooit.
Beneden vloerverwarming, boven radiatoren. We krijgen het met 45graden aanvoer goed warm alleen binnenklimaat blijft een uitdaging (vaak een hoge vochtigheidsgraad). Er zitten roosters in de ramen maar die zijn onderdeel van een inmiddels gesneuveld Alusta Vent-o-system/vent-o-staat. Doen het dus niet meer en zitten daarom dicht.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Hoe ziet de rest van het huis eruit? zonnepanelen? isolatie? bouwjaar? glaswerk?
   

  EmielCapelle

  • #4
  Haemmertime schreef:
  Hoe ziet de rest van het huis eruit? zonnepanelen? isolatie? bouwjaar? glaswerk?
  Huis; (nog) geen zonnepanelen (wel mee bezig). Isolatie is goed (volgens mij). Bouwjaar 2002/2003. Hele woning heeft dubbelglas. Kou blijft naar gevoel goed buiten. Het is een 'bungalow' met een drie kamers boven. We hebben dus redelijk wat platdak over de begane grond (100+m2). Daar kunnen dan ook mooi de zonnepanelen in zuid opstelling liggen . Dit hebben de buren ook maar ze verwarmen nog traditioneel om het zo te noemen.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ik ben helaas geen isolatie-expert, maar ik weet wel dat het begint met de isolatie op orde brengen, en ik vermoed dat zonnepanelen wel een vereiste zijn wil je het ook betaalbaar houden, want die pompen kunnen nog al wat stroom verbruiken.
  Ook vraag ik me af wat voor soort dubbel glas er in zit, het "oude" dubbele glas of een hr+/++ variant. Mooi project, maar als ik jou was zou ik me eerst eens goed laten voorlichten, en kijken of iemand je ergens een garantie op durft te geven. Ik ben afgelopen jaar ook met een pomp bezig geweest, en eigenlijk werd het me door meerdere personen afgeraden, maar dat was natuurlijk wel een andere situatie.
  Ik zou eerst beginnen met isolatie, dan ventilatie, daar ergens tussendoor zonnepanelen, en als dat op orde is gaan kijken en rekenen voor zo'n pomp.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu