Spaanplaat keukenblad uitgezet 20cm

Mijn keukenblad is door vocht wat uitgezet. Daardoor kan de la niet meer dicht. Nu heb ik er klemmen opgezet in de hoop dat het blad weer wat krimt. Is het zinvol om het nat te maken met de klemmen erop? Of moet ik het overtollige materiaal proberen uit te boren?
 
Screenshot_20220822-150520_Gallery.jpg
 
Als het eenmaal uitgezet is, kun je daar weinig meer aan doen.
Of het blad vervangen.
Het zal niet meer terug krimpen.
 
In elk geval niet opnieuw natmaken.
Materiaal wat in de weg zit wegsteken met een scherpe beitel.
 
Maar als er dan water bij komt, gaat het weer sneller uitzetten.
Dat is het nadeel van (goedkope) spaanderplaat werkbladen.
 
Onderkant nadien plamuren en schilderen helpt een beetje, maar waar is het water in het blad getrokken?
 
Ik denk dat er een kleine beschadiging zat net op de onderkant. Als daar een beetje water in komt ontstaat er een kier en gaat het hard.

Ik ga met een beitel een stukje afhalen. En dan met polymeer dichtsmeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan