Soepele kabel

Kennyterneus

  • #1
Bij mijn broer heeft een elektricien alles vernieuwd en heb ik gezien dat de helft is uitgevoerd met kabel zonder massieve aders dus allemaal dunne draadjes nu heb ik gehoord dat dat huishoudelijk niet meer toegestaan is. klopt dit? wat met de keuring?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien je bedoelt dat er "snoeren" gebruikt zijn: dat mag inderdaad in de meeste gevallen niet. Er dient voor permanente aanleg gebruik gemaakt te worden van o.a. VD bedrading, of van VMVK (en aanverwante) kabels. Beide met massieve kern.

Het is echter zo, dat er verder niet ingegaan kan worden op je vraag, omdat het hier werk door een bedrijf of andere buitenstaander betreft.
Forumregels schreef:
• Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
Over de keuring kunnen we dus ook niets zeggen, dat is geheel voor verantwoording van de betreffende elektricien.
 

Kennyterneus

  • #3
Het zijn geen snoeren maar kabel van 3x2.5, ik volg zelf avondschool voor residentieel elektrotechnisch installateur en mijn leraar en een ander persoon spreken elkaar dus tegen, het enige wat mij interesseert is de veiligheid in huis
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Helaas, daar gaan wij ons dus niet in mengen!
Werk uitgevoerd door de een, bekritiseerd door de ander, en dat weer in discussie op school...

Wij houden ons hier alleen bezig met hulp bij daadwerkelijke klussen.
 

Kennyterneus

  • #5
Tja door geen duidelijkheid te stellen gaan klussers die dit lezen missch fout materiaal gebruiken wa leid tot brandgevaar. eigen indekken primeert op veiligheid van onbekenden ik heb het hier wel gezien. foute mentaliteit. regel het wel met de instanties
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Daarvoor is de NEN 1010 toch bedoeld ?
Een (aankomend) elektrotechnicus zal dit toch weten ?

Slotje dan maar.
 

Pepjo

  • #7
Kleine reactie : de vraagsteller komt uit België, ik weet niet of de Nen daar ook geldt.

Daar geldt waarschijnlijk het Belgisch normeringsbesluit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu