Snelheid regelen pomp warmtepomp

Wim-1243

  • #1
Ik heb 25 jaar lang een Nefit combi ketel gehad met vloerverwarming door het hele huis. Deze installatie heeft altijd goed gewerkt.
Sinds afgelopen jaar heb ik een Nefit Hybride ketel dwz een warmte pomp in combinatie met een gasketel.
Het probleem dat ik nu heb is het volgende; ik heb door het hele huis vloerverwarming met een verdeler met eigen pomp en een gedeelte aangebouwd met een verdeler met rtl kranen.
De pomp op de oude ketel stond altijd op stand 2 en de pomp op de verdeler stond ook altijd op stand 2.
Met de nieuwe hybride ketel is het probleem dat als ik de pomp op de verdeler op stand 2 zet het water in in de aanbouw(de verdeler met rtl kranen) verkeerd om gaat stromen(volgens de installateur teveel tegendruk).
De hybride pomp is zelf lerend. Als ik de pomp in de Warmtepomp los maak van de regeling( dan gaat hij op volle kracht draaien) dan werkt het wel goed het nadeel is dat de verdeler met de eigen pomp dan erg veel geluid maakt(ruis).
Zet ik de pomp op de verdeler op stand 1 en de pomp in de warmtepomp weer op de regeling aan sluit dan is de ruis weg maar dan wordt het in het aangebouwde gedeelte(verdeler met de rtl krtanen) niet warm genoeg en ook boven op de badkamer blijft het kouder, dus te trage doorstroming.
Aangezien bij de oude installatie beide pompen op stand 2 stonden en toen alles wel goed werkte zou ik dit nu ook graag willen.
Ik kom hier met de installateur niet uit en hij zegt dat dit niet te regelen is via de warmtepomp.
Is er iemand die weet hoe ik de pomp in de warmtepomp kan regelen zodat hij continu op 50% draait.
De pomp is een Grundfos UMP2 K 25-75
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Het klinkt alsof de verdeler hydraulisch actief is in plaats van hydraulisch neutraal. Kun je een foto van de verdeler hier plaatsen?

Je hebt neem ik aan mengverdelers? Is er overwogen vanwege het rendement van een warmtepomp bij verschillende temperaturen om die te vervangen door (pomploze) open verdelers?

Ik verwacht trouwens dat je bij de installateur een functie hebt gekocht en geen losse componenten en dan mag je verwachten dat hij de functie ook werkend oplevert.
 
  • Like
Waarderingen: In gedachten

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Mag toch aannemen, dat de installateur van de warmtepomp je ook verteld heeft, dat het consequenties heeft voor de verdelers uitgevoerd met eigen (oude!!!) circulatiepomp..... Of heeft de installateur die hybride warmtepomp geplaatst en is hard weggelopen, zonder alles te testen en goed uit te leggen?
Regelen d.m.v. RTL ventiel moet je helemaal vergeten.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij een wp horen geen meng injectie verdelers, de wp maakt een lage aanvoertemperatuur zeg max 40 a 45 graden dit water wordt in uw verdeler weer gemengt met koud retour water.
Vloerverwarming met een rtl kraan behoort ook nietbij een wp installatie beter is het om hier ook een kleine (pomploze) verdeler toe te passen zodat eea goed in balans gebracht kan worden
 
  • Like
Waarderingen: In gedachten

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu