Snelcement of snelbeton? Of geen verschil?

Bianca

  • #1
Hoi, binnenkort komt er een muurdoorbraak met openslaande deuren. Omdat de buitenkant een stuk hoger ligt, ( dit kan niet aangepast worden ivm rioleringsbuizen en dan te weinig afloop), moet ik 1 grote of 2 kleine traptredes maken. Die bekleed ik dan met tegels die in de betreffende ruimte al liggen. Ik wil eerst een bekisting maken, aan de buitenkant en in het midden komt staaldraad, gewoon mee ingestort. Nu wil ik geen dagen wachten op drogen. Maar wat kan ik nu het beste nemen snelcement of snelbeton? Er zal allicht verschil in zitten anders waren het geen verschillende namen. De tredes zullen veelvuldig gebruikt worden. Weer bedankt voor de antwoorden, greetz
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou gewoon beton nemen, zodat je het nog kunt afwerken voordat het uithardt.

Wat worden de afmetingen van de trede (of tredes)?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Voor constructieve doeleinden zou ik geen snelcement of snelbeton gebruiken. Gewoon normaal beton gebruiken en de uithardingstijd in acht nemen.
 

Bianca

  • #4
Ik weet nog niet wat de afmetingen gaan worden, het zal ongeveer 20 cm omhoog moeten, om buiten te komen. Ik denk dat dat te hoog is voor 1 trede. Dank voor jullie antwoorden, ik ga gewoon beton gebruiken.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Is de ondergrond draagkrachtig genoeg?
 

Bianca

  • #6
ja is beton met een tegelvloer
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
20 cm is prima. 2 tredes van 10 loopt een stuk lastiger. Of je houdt de trede wat breder dieper, als een klein plateau. Met een wat hogere dorpel ( welke je toch al hebt).
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Is het draagvermogen van de vloer ook toereikend voor een betonnen trede?
 

Bianca

  • #9
ja en met 2 tredes kom ik ook dieper de woonkamer in als je een beetje trede wil. Dus houten bekisting, metalen bewapening en gewone beton welke op een betonnen vloer met tegels komt, is het slim om metalen staven in de onderliggende betonnen vloer vast te zetten( rechtop)?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu