Slot sluit niet goed

Clut

  • #1
Hallo allemaal,

Mijn eerste post is een feit. Iig het gaat om het volgende. Eigenlijk ineens wil mijn slot van mijn deur niet goed meer sluiten.

Het is een `gewoon` cilinder slot met aan de binnenkant een draaiknop. Ik ben te huiverig om zomaar alles los te schroeven vandaar dat ik eerst hier om raad vraag.

Wanneer ik hem van binnenuit met de draaiknop omdraai, dan komt het slot er gewoon goed uit. Doe ik het van buitenaf met de sleutel dan `pakt` hij hem niet, en komt het slot er soms maar deels uit...

Iemand tips voor mij?

Alvast vriendelijk bedankt

Christian
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Een beetje grafiet poeder in het cilinderslot spuiten doet vaak al wonderen.
 

Clut

  • #3
Heb er wat graffiet ingespoten, hij sloot vanmorgen wel maar of het al echt goed werkt???? Eerst maar even mijn 8 verplichtte werkuren volmaken, dan zal ik het nog even goed nakijken.

bedankt voor de tip
 

Michiel_H

  • #4
Het probleem zit 'm in ieder geval in de cilinder, niet in het slot zelf. De cilinder zou je kunnen vervangen, daarvoor draai je de schroef ter hoogte van de cilinder in de kopse kant van de deur los. Dan draai je een paar keer aan de knop van de cilinder terwijl je deze naar buiten probeert te trekken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Grafiet is niet meest ideale middel bij cilindersloten, er zijn spuitbusjes met speciale olie te koop voor dit doel, veel verschillende soorten olie en grafiet trekken stof aan en dat werkt juist verkeerd.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Maar als er nu al grafiet inzit zou ik er zeker niet nog olie bij doen. Dar gaat klonteren.
Slot er uit halen zoals hierboven geschreven en inspuiten met kruipolie. Tijdje laten inwerken en dan doorblazen met perslucht en dan inolien met de speciale olie van Jan
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Gewoon uitspoelen met speciale sloten olie.
Dit is er juist voor gemaakt om rommel in je cilinder op te lossen en naar buiten te werken en daarna een beschermlaagje wat tevens goed smeert achter te laten.

suc6

Gerrit
 

Nightstalker

  • #8
Jan schreef:
Grafiet is niet meest ideale middel bij cilindersloten, er zijn spuitbusjes met speciale olie te koop voor dit doel, veel verschillende soorten olie en grafiet trekken stof aan en dat werkt juist verkeerd.
:D eindelijk iemand die dat weet, je wil niet weten hoeveel mensen hun sloten volspuiten met olie of andere troep en dan na een paar maanden bellen dat hun kluis niet meer open wil, slot is dan 1 grote massa van zand/stof en olie geworden :roll:

on topic: kan het per ongeluk niet aan je sleutel liggen?? ik vind het vreemd dat je draai deel het wel goed doet, en je sleutel niet, en het zomaar ineens gekomen is, probeer eens een reserve sleutel??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu