Buva meerpuntssluiting gaat niet meer op slot

Stansfieldd

  • #1
Na een dagje in de tuin met familie willen we vanavond onze dubbeldeurige meerpuntssluiting deuren van Buva weer op slot doen om te gaan slapen. Maar tot onze verbazing is hij met geen mogelijkheid op slot te krijgen. We hebben een systeem waarbij je door de greep naar boven te bewegen de haken boven, onder en in het midden in de sluiting vallen. Daarna kan je normaal gesproken de sleutel omdraaien en krijg je de greep niet meer naar beneden. Dit gebeurt nu dus niet. We hebben de 2e deur die met een grote pen vast gaat niet open gehad vandaag. De deur gaat wel op slot wanneer ik hem gewoon open heb. Dan kan ik de greep wel omhoog doen en de sleutel draaien en krijg je de greep niet meer naar beneden. MAar wanneer ik de deur dicht doe en ik probeer hetzelfde krijg ik de sleutel met geen mogelijkheid om gedraaid. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Het is een tuin op het zuiden, nog zonder zonnescherm. Dus ik zat zelf aan het werken van het hout te denken maar de deur kan wel gewoon in het slot vallen. En de greep kan wel omhoog, maar ik heb het idee dat hij net het laatste kleine stukje niet kan ofzo. Ik heb de sluitkommen al nagekeken en het is nie tzo dat daar vuil in zit ofzo.
 

Ralph

  • #2
Waarschijnlijk is de naad tussen de deur kleiner geworden (deur is gekrompen) en als de haken dan in de kom komen halen ze hun eindstand niet. Schroef de plaatjes van de kommen er eens uit en probeer het nog eens.
 

Stansfieldd

  • #3
Ik heb het vanmorgen geprobeerd en nu werkt het wel weer gewoon goed. Dus vandaag even de deur dicht houden om vanavond weer even proberen hoe het allemaal werkt. Maar het plaatje losschroeven zal ik onthouden. Tnx voor de tip.
 

Stansfieldd

  • #4
Ik heb het gevonden. Ik kan de kommen zelf instellen. Daarvoor heb ik een gebruiksaawijzing gehad en vanavond ga ik het dus even goed stellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu