Slot nodig op Sectionaaldeur met motor?

Pietvandemolen

  • #1
Mijn garage heeft een sectionaaldeur die met een motor opent en sluit middels een afstandsbediening. Is het zinnig hier nog een garagedeurslot op te zetten of zit die deur geremd op/in de motor?

Veel is natuurlijk altijd lekker wat sloten betreft maar ik hoef het ook niet te overdrijven.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
In de motor sturing zit meestal ook een vergrendeling, maar dat kun je ook eenvoudig zelf uitproberen door in gesloten toestel je deur te proberen op te tillen.
Of hij echter voldoet aan het politie keurmerk veilig wonen is maar de vraag want 9 van de 10 deuren voldoet daar niet aan.

Maar meestal moet je je eerst afvragen hoe veilig de motor sturing is.
Meestal gaat dat dmv. een afstandsbediening en is dat een oudje dan kan in een poep en een scheet het signaal gekopieerd worden en zonder schade jouw garagedeur geopend worden.
Is er dan iets weg dan mag jij de verzekeraar uit gaan leggen dat er iets gestolen is :wink:

Daar zijn dus vaak betere voor te koop waarbij elke keer als er op de knop gedrukt wordt een andere code verstuurd wordt zodat dit niet even simpel te kopiëren is en ook daar zijn weer standaard en betere versies in.

Als de sturing naast de asb ook met drukknoppen gaat moet je je afvragen of er niet iemand eenvoudig bij deze knoppen kan komen om de deur open te zetten.
Veel veiliger is het dan al om een slagvaste sleutelschakelaar te gebruiken (en de sleutel er natuurlijk niet in laten zitten) of gebruik te gaan maken van elektronische sleutels welke goed beveiligd zijn.

Het is dus maar hoe veilig je de deur wilt hebben maar ook moet hebben om je spullen niet ongewenst van eigenaar te laten wisselen.

De meest veilige oplossing is om je sectionale deur te laten vervangen door een beveiligde uitvoering welke niet eenvoudig even in het midden geknikt kan worden en uit de geleiders geduwd kan worden. (het zwakke punt van vrijwel alle sectionale deuren en roldeuren)
Nadeel is dat dit wel een paar euro kost.

Kun je een standaard deur ombouwen tot een veilige uitvoering?

ja en nee.

Je kunt aanvullende maatregelen treffen met onder een stevigere balk en een midden vergrendeling waardoor deze moeilijker ongewenst te openen is en misschien ook nog aan de PKVW kan voldoen.
Echter de geleiders verzwaren, scharnierbare delen versterken, de standaard beplating van 0,35mm met 40mm schuim er tussen versterken dat gaat meestal niet en daarmee kom je dus nooit op het niveau van een beveiligde uitvoering.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu