Sleuven afvoer fonteintje dichtsmeren en werking van pvc

Ik en mijn huis

 • #1
Ik kan nergens antwoorden vinden op mijn "probleem".

Ik wil afvoer toiletfonteintje in de muur wegwerken (slimtube). Ik heb een sleuf gemaakt, 1 cm dieper dan de buis, zodat ik nog 1 cm kan dichtsmeren. Aan de onderkant (in de deklaag) gaat de slimtube over op een 45 bocht (horizontaal) en dan met een 90 bocht verticaal naar beneden naar de kruipruimte. Ik heb de cementdekvloer ongeveer 4 cm weggehaald en ga dit opnieuw storten (dus ook om deze bochtjes heen).

1) hoe moet ik de sleuf van de slimtube dichtsmeren en als ik die dichtsmeer, krijg ik dan geen problemen als het pvc gaat werken?? (ik lees overal dat pvc relatief veel uitzet). Moet ik de buis eerst "inpakken" met iets? Of de sleuf dicht maken met PUR? Of met niks en alleen vastzetten met wat spijkertjes en evt. tegellijm?

2) zelfde vraag voor de bochtjes die in de cementdekvloer komen te liggen. Moet ik tijdens het storten van de vloer een paar mm ruimte vrij houden om de buisjes (bijv door tijdelijk stukjes plastic ernaast te zetten en later weghalen) zodat ze kunnen krimpen en uitzetten? NB, er komt in de toilet vloerverwarming waardoor het werken van het pvc erger zal zijn dan zonder verwarming lijkt me.

3)Ik snap niet dat overal staat dat pvc zo erg werkt en dat vervolgens iedereen zonder maatregelen lijkt dicht te smeren met roodband, of cement oid (wat is eigenlijk het beste - moet je niet iets flexibels hebben??). Als ik het gewoon dichtsmeer, krijg ik daar dan geen ellende mee qua lekkage of scheuren in tegels?

bvd
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Kun je gewoon dichtsmeren met specie of knauf.
  Er wordt nooit wat omheen gedaan.

  Pvc afvoeren worden normaal ook zo in de betonvloer gestort, en daar gebeurt niets mee.
   

  Ik en mijn huis

  • #3
  Bedankt voor de reactie. Dan nog een vraag. Je hebt het over specie: dat is toch cement met zand (4 of 3 : 1)en water? Is dat nou hetzelfde als zandcement waarmee je een vloertje stort? In dat geval kan ik gelijk met vloer storten meteen de sleuf dichtsmeren. Of is specie toch iets anders?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Inderdaad bedoel ik met specie, zand met cement en water.
  Alleen als je een vloertje stort, moet daar minder water bij, zodat de specie aarde droog is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu