Sleutel in het slot laten zitten

Jolindaa

 • #1
Eergisteren heb ik in de vlugheid mijn huissleutel aan de binnenkant van het slot gelaten en de deur dicht laten vallen. Daarna kreeg ik ook de sleutels niet uit het slot en alle ramen zaten dicht. Mijn man was al richting werk dus de optie om de deur van het slot te halen was ook vervlogen. Het was tenslotte ook nog vroeg toen ik de deur had dichtgetrokken en ik moest zelf gewoon werken. Toen maar op het werk een beetje op internet gezocht naar een oplossing. Uiteraard nog niet aan mijn man laten weten dat ik de sleutels aan de binnenkant van de deur was vergeten. Ben ik wat eerder naar huis gegaan om de sleutels uit de binnenkant van de deur te krijgen met een paperclip.. je raad het al ook geen resultaat volgende poging: met wat gereedschap de deur van buiten openbreken. Ook dat lukte niet. Uiteindelijk de hulptroepen maar ingeschakeld :-|

Weten jullie een manier om dit niet meer voor te laten komen? Hebben jullie een adres of plaats waar jullie een reserve sleutel bewaren? Ik heb niet veel mensen in de buurt die ik zo super erg vertrouw en voor ik het weet word er met die sleutel in huis ingebroken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • FOX

  • #2
  Sleutelkluisje aan de deurstijl een optie, gebruik het zelf ook, en is handig in dat soort situaties :P
   

  Poster

  • #3
  Hallo

  Wij gebruiken veelal een sleutel kluisje, die je ergens buiten monteerd, en met een cijfercode opend.

  (Antwoord was al gegeven, op hetzelfde moment)

  Grt.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Leer jezelf aan voordat je de deur dichttrekt eerst de sleutel in je broekzak aan te raken. Dan gaat dat op den duur vanzelf.

  Sleutel bij de buren of ergens onopvallend in de tuin is altijd handig.

  Ik heb voor de voor- en achterdeur dezelfde sleutel. Dat maakt het ook makkelijker.

  Ik heb het idee dat zo'n sleutelkluisje het voor inbrekers een stuk makkelijker maakt. Een klap erop met een hamer of baksteen overleeft ie vast niet.

  Er zijn ook voordeursloten met een cijferslot, of zelfs via een app.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #5
  Die kluisjes zijn inderdaad makkelijk open te breken. Bovendien is het obvious dat daar een sleutel in hangt :wink:

  Dan kun je nog beter een sleutel onder een tegel / in een vaas leggen.
   

  Poster

  • #6
  Mijn buurvrouw heeft mijn reserve sleutel, en andersom ook.
  Verschillende keren profijt van gehad, en een zaak van onderling vertrouwen.

  Grt.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #7
  Vroeger wel eens via het dakraam ingebroken, toen ik idd geen sleutels had meegenomen

  Een losse sleutel kun je ook in je auto leggen.

  Maar over een paar jaar zijn electronische cilinders (al dan niet met NFC) gemeengoed geworden. En open je de deur van je huis door je telefoon er tegenaan te houden...
   

  Jolindaa

  • #8
  Bedankt voor jullie reacties allemaal!

  Zo’n sleutelkastje is wel heel handig alleen vertrouw ik het niet helemaal, aangezien ik in de stad woon en toch merk dat er nog wel is eentje wordt opengebroken zo te zien hier:
  Opengebroken sleutelkluisjes zijn in het nieuws. Inbrekers slaan hun slag bij hulpbehoevende bewoners van de woningen die een sleutelkluis gebruiken. Wanneer de keuze is gevallen op het gebruik van een sleutelkluis, adviseert het CCV gecertificeerde en goedgekeurde sleutelkluisjes.

  Slachtoffers
  Een sleutelkluisje is een manier om de voordeursleutel buiten de woning op te bergen. De meeste sleutelkluizen zijn makkelijk van buitenaf te zien. Voor een inbreker kan dit een extra motivatie zijn. Het aantal inbraken via sleutelkluisjes is relatief klein, schatting is ongeveer 600 keer ten opzichte van meer dan 70.000 woninginbraken. Maar dat juist mensen met een (tijdelijke) beperking slachtoffer worden, maakt het extra erg.

  Welke kluis gebruiken?
  Juist daarom is het belangrijk dat sleutelkluizen voldoen aan de strenge anti-inbraakeisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) stelt. Hoe langer een inbreker nodig heeft om de kluis open te breken, hoe groter de kans dat hij afhaakt. Om gemeenten, zorgaanbieders en bewoners voor te lichten over de voordelen van een goedgekeurde sleutelkluis maakten fabrikant AMI en brancheorganisatie VHS, samenwerkingspartners van het CCV, twee films. Deze staan op het CCV-YouTube kanaal.

  Afname inbraak
  De ene film ‘Grip op uw sleutels’ legt uit wat een sleutelkluis is en wat de voordelen van een goedgekeurd product zijn. In de tweede film ‘Sleutelkluizen getest op inbraak’ worden inbraakpogingen in verschillende soorten sleutelkluisjes gevolgd bij certificeringsinstelling SKG-IKOB. Alleen producten die door tests bij deze instelling komen, worden opgenomen op de PKVW-Productenlijst. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak sterk af.

  Achtergrond
  Overheidspartners vragen bewoners met een zorgbehoefte om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. In Nederland wonen mensen dan ook, regionaal zeer verspreid, langer zelfstandig. Zij zijn meestal vanuit hun eigen woning niet aangesloten op een centraal toegangssysteem. Steeds meer zorgaanbieders komen met oplossingen voor toegang tot de woningen van deze hulpbehoevenden. Een van deze oplossingen is een sleutelkluisje. Zo kunnen zorghulpverleners, zoals thuiszorg, de woning binnen zonder dat de bewoner zelf de deur open hoeft te doen.
  Hebben jullie deze sleutelkastjes buiten het zicht gehangen?
   

  Petersch1

  • #9
  Mijn Opa had daar zijn eigen oplossing voor (50 jr geleden) :
  hij verborg de sleutel on de vuilnisbak en hing dan een briefje voor het raam van de achterdeur waarop geschreven "Tinie , de sleutel ligt onder de vuilnisbak ".
  Heden ten dage kan dat helaas niet meer : de vuilnisemmer is verdwenen....
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Er is in elke tuin wel een plek te bedenken om een sleutel te verbergen. Wel op letten dat sleutels soms gaan roesten. Ik heb mijn reservesleutel in de vaseline gezet. Kan ook bv. in een ziplock in de grond stoppen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #11
  Bij een niet verlengde cilinder lukt het meestal niet om met een sleutel aan de buitenzijde de deur open te maken als er aan de binnenzijde nog een sleutel zit. De sleutels raken elkaar net en omdat de ene meestal gedraaid zit kan je deze ook niet terug duwen.
  Vooraf even uitproberen of het werkt.
   

  Jolindaa

  • #12
  Ja in het ergste geval zou je hem nog onder de grond kunnen verstoppen inderdaad. Nu heb ik nog even wat onderzoek gedaan maar ben er ook achter dat je de hoofdprijs moet betalen want alles merken/sleutelkluisjes die ertussenin zitten koop je met een risico. Of zit ik nu mis? Wat zijn jullie ervaringen hiermee dan?
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #13
  Hoe vaak gebeurt het je, zeker na de laatste ervaring zal het niet gauw weer gebeuren.

  Een extra sleutel in de tuin verstoppen kan, maar dat moet dan op een niet makkelijk te raden plek. Dus niet onder bloempotten, matten of stenen etc.

  Een extra sleutel in je auto leggen en of een sleutel aan iemand geven die je wel vertrouwd die dan maar wat verder weg woont.
   

  Poster

  • #14
  Wlit u het toch onder de grond stoppen, neem dsn een leeg glazen groente/appelmoes potje? Dekesel goed vast en onder de grond.

  Grt.
   

  Jolindaa

  • #15
  @Frank
  Hier heb je zeker gelijk in.
  Mar een ongeluk zit in een klein hoekje.

  Bedankt voor de tips allemaal hier kan ik zeker wat mee!
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #16
  Kwam deze laatst nog tegen :lol:

   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #17
  Handig, als je die sleutel ook kwijt bent kun je de ruit er mee in gooien. :cool:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu