Slang hoekstopkraan nieuw toilet blijft lekken, wat mist er?

Cuprani

 • #1
Ik via marktplaats een nieuw inbouwtoilet gekocht. De doos was open, maar alle onderdelen die ik heb gebruikt zijn diegene die in de doos zaten.

Toch blijft de slang van de hoekstopkraan lekken. Er zit een thule aan de slang die je in de hoekstopkraan duwt. Er zit en rubber op die je met een beetje weerstand door kan duwen en dan klemt.

Aan het einde van de thule zit een platte ronde plaat, terwijl het einde van de hoekstopkraan taps loopt.

Ik vraag mij af of hier nog iets tussen had moeten zitten.
Als ik de borgring nu aandraai kan ik de slang makkelijk nog heen en weer halen.

Dat is als ik hem met de hand aandraai.
Als ik de waterpomp tang erbij pak dan moet ik echt veel kracht zetten om hem aan te draaien. Als ik een paar slagen geef kan ik de thule nog steeds heen en weer bewegen.

Ik durf hem niet veel vaster te draaien.

Schroefsdraad ziet er overigens 100% schadevrij uit.

Ontbreekt hier een rubber oid? Of moet ik hem toch gewoon veel vaster draaien met een waterpomptang?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #2
Normaal hoef je deze maar met de hand vast te draaien.
Is het rubber niet beschadigd.
Verder zit er ook geen andere dichtingen op normaal.
 

Cuprani

 • #3
Dat dacht ik ook.. maar het wil gewoon niet verder draaien. Ben bang dat toch het schroefdraad van de hoekstopkraan beschadigd is.. :-(
 

Cool

 • #4
Er van uitgaande dat de koppeling bij de kraan hoort : ik zou het proberen met een o-ring die tegen de brede messingring aan komt te liggen, die qua maat overeenkomt met de uitfrezing in de kraan aansluiting. Het lijkt wel of de tule van de flexslag langer is dan de kraan-diepte, dus misschien dat de extra o-ring dit oplost ? Gokje hoor !
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Beter een nieuwe slang nemen zo ziet een nieuwe uit
 

RV50

 • #6
Klinkt toch als een beschadigde schroefdraad. De slang is los leverbaar en ook eenvoudig te vervangen. 240.921.00.1
Misschien even checken met een schroefdraad tapsetje of de draad van de stopkraan de boosdoener is.
In ieder geval geen waterpomptang gebruiken. De wartel moet je met de hand waterdicht aan kunnen draaien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #7
De afdichting zit in de kraan, niet op de schroefdraad. die kan nooit lekken op de draad.
Waarschijnlijk een beschadigde O-ring.
 

Cuprani

 • #8
De thule gaat prima naar binnen, maar ik kon de slang vervolgens naar achteren trekken en heen en weer bewegen omdat die plaat aan het einde van de thule nog niet tegen de hoekstopkraan aan zat.

Als ik de moer van die slang op een andere 3/8e buitendraad fitting draai dan gaat hij er zonder moeite met 2 vingertjes op tot het einde. Ik heb dus niet het idee dat het in de slang zit, maar echt toch in beschadigd draad op de hoekstopkraan.

Ik heb nu de oplossing van Cool gehanteerd. Niet de netste oplossing, maar het werkt wel. Dus ik heb een 3/8e rubber over de thule van de slang heen gedaan. Door de extra dikte lukte het nu net wel om hem tegen de hoekstopkraan aan te draaien (met een waterpomptang) en dicht hij goed af.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #9
Haal dat er maar weer af als je geen lekkage wilt hebben, dit is een noodoplossing voor een korte tijd.
In elk geval iets waarmee je niet moet gokken.
 

Cuprani

 • #10
Mijn spoelknop is nog niet gemonteerd, dus ik kan het nu goed in de gaten houden..

Hoekstopkraan kan echter niet meer vervangen worden. Alles is betegeld. Hoekstopkraan zit achter het inbouwtoilet aangesloten en kom ik niet meer bij.. :-s

Ik kijk het wel even aan...
 

Riklus

 • #11
Hallo Cuprani, ben wel benieuwd of je nog een definitieve oplossing voor dit probleem hebt gevonden. Ik heb momenteel precies hetzelfde probleem. Daar mijn inbouwreservoir nieuw is gekocht weet ik zeker dat het draad niet is beschadigd en de onderdelen ook allemaal bij elkaar horen. Ben echt geen ringetje verloren ofzo.
Hoor graag van je.

Gr. Richard
 

Dimkal

 • #12
Als het allemaal nieuw is zou ik dit even aankaarten bij de firma waar je dit element gekocht hebt. Er zit namelijk garantie op en de fabrikant heeft hiervoor ook een servicedienst langs de weg die dit op kan lossen. Als je zelf gaat rommelen vervalt je garantie.
 

PIeterVB

 • #13
Hetzelfde probleem hier bij een nieuw Geberit toilet. Heeft iemand dit kunnen oplossen? De leverancier gaat me een nieuwe aansluitslang opsturen. Levertijd onbekend. :-/ Hopelijk is het probleem daarmee verholpen?
 

Riklus

 • #14
Hoi Pieter, ik heb ook een nieuwe slang van de leverancier opgestuurd gekregen. Daarmee lukte het me wel de aansluiting zonder lekkage te maken. Maar ik moet zeggen dat de aansluitslang ERG moeilijk op de afsluiter aan te sluiten was. Achteraf denk ik dat het met de meegeleverde slang ook gelukt was als ik wat meer kracht uitgeoefend had. Je moet de slang echt zo hard mogelijk aandrukken alvorens je de wartel aan gast draaien.
Hopelijk kom je hier iets verder mee.

Gr. Richard
 

PIeterVB

 • #15
Bedankt Richard!
Dan toch nog even geprobeerd met de meegeleverde slang. Lukte nog steeds niet. De wartel ging niet ver genoeg op de stopkraan. Daarom even een oude flexibel met moer op de draad van de stopkraan gezet en vast gedraaid met een sleutel. Dat lukte prima. Daarna die oude flexibel er weer af, en opnieuw de Geberit slang erop - met de hand - en wonder boven wonder lukt het nu wel. De wartel gaat nu verder op de stopkraan en de aansluiting lekt niet meer. Dus: het probleem was de draad van de stopkraan. :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu