Siliconenkit na 3 dagen nog steeds niet droog

Arie123

  • #1
Heb afgelopen zaterdag met 'siliconenkit voor acrylbaden' van een bekend nederlands merk, de naad tussen mijn acrylbad en de tegelwand afgekit.

Heb gisteravond (dus 3 dagen later) de badkraan geplaatst, waarbij kruimels van het voegwerk om de kraan zijn vrijgekomen en naar beneden zijn gevallen op de kitnaad.
Wie schetst vervolgens mijn ontsteltenis dat de kit m.u.v. een heel dun vlies aan de oppervlakte nog steeds niet 'droog' was. Het resultaat een sterk vervuilde kitrand, waarbij 'kruimels' van het voegwerk in de kit zijn achtergebleven.

Er rest mij nu niet veel anders dan al het kit weer te verwijderen en opnieuw aan te brengen, wellicht gebruik makend van een ander kitmerk en/of soort.

De temperatuur is niet veel anders geweest dan 5 tot 10 graden, er is geen vocht aanwezig geweest en de kitnaad was ook niet extreem breed (max 3 mm) en de ondergrond is goed ontvet. Ik vraag mij dan ook af wat er mis kan zijn gegaan. Het produkt 3 dagen daarvoor gekocht bij de plaatselijke bouwmarkt.

Al met al een behoorlijke frustratie. :oops:

Iemand met suggesties/ervaringen welk soort (merk?) algemeen verkrijgbaar kit wellicht dit soort frustraties voorkomt ?

p.s. er zal wel geen merk genoemd mogen worden. Je kan me altijd een merk en/of soort mailen naar: emailadres verwijderd.
 

Zebedeus

  • #2
Zelf heb ik ook een keer zoiets bij de hand gehad. In mijn geval was de kit te oud, misschien was dat bij u, ondanks recente aanschaf, ook het geval.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een goede kit voor op acryl is een MSP kit.

Maar wil toch even vragen waarmee, en hoelang van te voren je de kitnaden hebt ontvet.

Het kan ook zijn dat de kit inderdaad te oud was.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Zuurvaste silikonen kit heeft een houdbaar heids datum :!:
 

Dirkdrik

  • #5
Heb zelf ook zoiets gehad
de kit was ver binnen de houdbaarheidsdatum
waarschijnlijk was de fabrikant hier de harder vergeten
normaal ruik je een soort ammoniak bij siliconenkit
heb kontakt gehad met de fabrikant en niet veel wijzer geworden
kreeg wel een nieuwe tube
in dit geval ging het om blauwe siliconen wat veel gebruikt wordt bij auto's (pakkingen)
gebruik dit spul erg vaak en gelukkig was deze ervaring eenmalig
dirk
 

Arie123

  • #6
Heb ook contact gehad met de leverancier en krijg een nieuwe tube. Men gooit het erop dat de temperatuur te laag was 5-15 graden C. Er word beweerd dat voor een 'normale' uitharding de temperatuur ongeveer 20 graden moet zijn.
Tevens werd verteld dat siliconen kit voor acrylbaden, wegens het ontbreken van zuren, een aanzienlijk langere uithardtijd benodigd zou hebben dat de standaard siliconen kit...

In elk geval, de proffesionele bouwvakkers die ook bij mij over de vloer waren, hadden soortgelijke kit (ander merk) die wel binnen een dag voldoende uitgehard was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu