Silicone deed vreemd en moet nu verwijderd

Jasmine

  • #1
Hallo,

Ik heb een vensterbankje grenzend aan het werkblad van mijn keuken. Ik heb tegeltjes aangebracht op het vensterbankje en de randen afgewerkt met silicone. Nu begon de boel daar toch te bruisen en heb ik nu allemaal lelijke opgedroogde bruissilicone.

Hoe kan ik dit het best verwijderen, snijden lukt niet. De tegels zijn geëmaileerd en verdragen niet veel kraswerk, het werkblad is kunststof.

Een siliconenkitverwijderaar wil ik best proberen, maar dan wil ik hier wel eerst zekerheid over de werkbaarheid, het succes en de veiligheid naar de omringende materialen. En welke dan? En weet iemand wat er gebeurd is?

Groetjes en bedankt
Jasmine
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb je onderwerp verplaatst naar een beter geschikte rubriek, anders verdwijnt het tussen de defecte vaatwassers.

Siliconenkit hoort niet te bruisen, dus mijn vermoeden is, dat je een polyurethaankit hebt gebruikt of dergelijke.

Het lijkt me handig als je zo exact mogelijk (mag in dit geval inclusief merk) de gegevens van de gebruikte lijm vermeldt, dan is er meer kans op een goed antwoord.
 

Jasmine

  • #3
:oops:
Een mens zegt al graag dat hij het zelf heeft gedaan als het goed gegaan is, nu in dit geval heeft mijn vader er de verkeerd tube opgesmeerd. :(
het goedje dat er op hangt, niet af te krijgen is en dat ik er af wil zonder de boel errond (zie eerder bericht) te beschadigen is:

rectovit structuran, hout en constructielijm, transparant.

Help, zeg maar..
 

Swtkc

  • #4
Verwijderen zou mogelijk moeten zijn met Rectavit Dissol of Aceton.

Pas op dat "kunststof" (is een heel breed begrip, misschien nader specificeren) niet aangetast wordt door de aceton, eerst even proberen op een afvalstukje of op een niet zichtbare plaats.

Succes

Swtkc
 

Jasmine

  • #5
Okee, bedankt
Hoe doe ik dat dan precies? Want het zijn echt dikke lagen die overal hangen.. gieten? Deppen? wrijven?
De juiste kunststof vind ik niet terug op de site van de leverancier en de oorpronkelijke verpakking heb ik ook niet meer..
 

Pepjo

  • #6
De dikste stukken zo veel mogelijk wegsnijden.
De rest met de oplosser inwrijven en daarna afnemen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb de gegevens van de genoemde lijm even opgezocht.
  1. Het is inderdaad een polyurethaan lijm, zoals ik al noemde, totaal ongeschikt voor het vullen van voegen. Dit is absoluut géén siliconenkit!
  2. Met de hiervoor genoemde oplosmiddelen geef ik je vrij weinig kans. Je hebt eerder kans dat de omgeving oplost dan de lijm zelf. Het oplosmiddel wordt namelijk in de gebruiksaanwijzing genoemd als "reinigingsmiddel", maar dat geldt ongetwijfeld uitsluitend voor niet uitgeharde lijm... De lijm is "bestand tegen water, verdunde zuren, alkaliën en oplosmiddelen (niet
    bestand tegen oxyderende zuren, bijv. salpeterzuur)".
  3. Omdat je al genoemd hebt, dat snijden niet lukt, denk ik dat je enige mogelijkheid zit in weghalen met een smalle, vlijmscherpe beitel.
Er is helaas een lijmsoort gebruikt, die enorm goed aan vrijwel alle materialen hecht, en tegen bijna alle oplosmiddelen kan.

Het spijt me, ik heb geen beter bericht!
 

Jasmine

  • #8
Ik had dus goede lijm liggen.. alleen te dicht bij de siliconenkit. :roll:

bedankt voor jullie antwoorden!
Indien iemand toch het licht :idea: nog zou zien zou dat fijn zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu