Sikkens watergedragen verf

Eqrem

  • #1
Halloo beste me gasten,

Ik ga binnenkort mijn deuren en kozijnen herschilderen en nou ben ik op zoek naar de juiste verf. Maar allereerst even een kort verhaal hieronder!

Ik heb mijn huis 6 jaar geleden bij aanschaf als laatst geschilderd. Hiervoor heb ik gebruikt Histor Perfect Finish watergedragen verf. Het staat er zo strak bij dat ik het altijd heb bewonderd, totdat..! Net voordat we klaar waren met schilderen, kwamen we net iets verf tekort. Mijn niet-nederlands sprekende schilder heeft toen volgende dag een blik erbij gekocht, maar dan een van terpentine gedragen verf (had zelf totaal geen idee wat het verschil was). Maar dan na een jaar begon het rustig zichtbaar te worden. Elke plek dat met laatste blik geschilderd was kwam naar voren. Zo waren sommige deuren vergeeld waarvan de kozijnen nog spierwit, dan weer waren de deuren spierwit en de kozijnen vergeeld. Ook waren er paar tree's van me trap vergeeld en sommige spierwit. Begin viel het nog mee, maar nu 6 jaar later ziet het er totaal niet uit, want dat vergeling is veel erger geworden en irriteer me eraan iedere keer als ik thuis kom.

Zodoende gaan we het dus opnieuw schilderen, maar dit keer op de juiste manier.
Ik ga alle benodigheden kopen en wil de overstap brengen naar Sikkens. Veel positieve dingen over gehoord en bovendien is de dealer hier bij mij om de hoek. Om geen vergeling te hebben (want tis vaak donker in mijn huis door de rolluiken) ga ik weer voor de watergedragen verf.

Maar dan nu...

Sikkens heeft 2 soorten watergedragen verf voor binnenhuis.
De nieuwe Rubbol BL Rezisto & de voormalige Rubbol BL Safira.

Enige verschil is dat Rezisto ook tegen huidvet kan. Toevallig ben ik bij buren die het onlangs hebben gebruikt wezen kijken, maar het oogt zo industrieel en koud.... Vond persoonlijk Histor Perfect Finish veel mooier uitzien.

Dealer had een voorbeeld plank liggen met het verschil tussen Rezisto en Safira. En de Safira zag er veel mooier uit als de Rezisto en kwam meer in de buurt van de Perfect Finesh die ik bewonderde.

Nou is mijn vraag na een hele verhaal¿?

Welke zal ik nemen???

Want Safira oogt misschien wel mooier, maar is de huidvet een groot issue? Zal ik achteraf spijt krijgen van mijn keuze? , omdat het nieuwste product waarschijnlijk toch wel meerdere verbetingen zal hebben, behalve huidvet? of maakt dat niks uit?


Sorry voor mijn hele verhaal, maar moest het even aanvullen op me vraag.

Iemand kennis, tips, antwoorden?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Elke verf heeft zo zijn eigen sterke punten. BL Rezisto is inderdaad huidvet bestendig. BL Safira is daarentegen weer wat krasvaster en is wat makkelijker te verwerken. De open tijd is van het laatste product ook wat langer.

Kortom, ligt een beetje aan de toepassing welke verf het beste is. De BL Rezisto is met name geschikt voor op deuren, omdat daar het meeste contact met de huid zal zijn.

Maar goed, ook de BL Safira zal voor gebruik in de woning meer dan voldoen. Is een prima product.

Wat betreft de industriële uitstraling bij de buren, dat zal samenhangen met de gekozen kleur en glansgraad. De BL Rezisto is er in verschillende glansgraden, satin, halfglans en hoogglans.

De "oude" producten zijn er ook in verschillende glansgraden. BL Satura is de satin, BL Safira is de halfglans en BL Azura de hoogglans.

Kortom, eerst bepalen welke kleur en glansgraad je mooi vind en dan even het bijpassende product uitzoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu