Sikkens grondlak

Wijabuit1

  • #1
Hallo,ik heb een vergissing gemaakt.Heb witte sikkens grondlak gebruikt op mijn meranti trap.Deze heb ik goed ontvet met universol en goed geschuurd en 1laag grondvlak geverfd.Ik dacht dat ik grondverf gebruikte, maar heb nu in de gaten dat ik een primer grondverf had moeten gebruiken. Kan ik nu na licht schuren alsnog een sikkens primer verven?de 1e grondvlak laag heeft nog niet alle merantikleur gedekt!

20200913_174202.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is bijna onmogelijk om kaal hardhout met 1 laag witte grondverf al dekkend te verven. Daar heb je minimaal 2 lagen voor nodig.

Volgens mij heb je helemaal niks verkeerd gedaan. Gewoon na drogen licht opschuren, stof- en vetvrij maken en nog een keer gronden. Wedden dat de hele trap dan egaal dekken wit is!
 

De Bob

  • #3
Als het niet doorbloed, kan u na minimaal 48 uur licht matteren/ontstoffen enz. overgronden.
Bloed het wel (merantie eigenschap) dan een primer, of grondverf op alkyd basis gebruiken, alkyd grond houd het bloeden tegen/dekt het af.
Zoals al genoemd altijd 2x gronden.
 
Laatst bewerkt:

Wijabuit1

  • #4
Bedankt voor de reacties maar kan ik beter een alkyd primer gebruiken over de alkydgrondlak of kan ik ook de 2e laag met grondlak verven en daarna aflakken.welke primer is beter?
 

De Bob

  • #5
Als het hout niet bloed, kan u met dezelfde grondlak nog een keer gronden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu