Sifon komt te laag uit door aansluiting afwasmachine

Orofor

  • #1
Ik wil een afwasmachine kopen en moet deze dus aansluiten.
Nu loop ik tegen een probleem aan met de afvoer.
Door het aansluitstuk voor de slang van de afwasmachine komt het sifon te laag waardoor deze niet meer gaat passen. Het stukje pijp zorgt er voor dat het geheel wat lager uitkomt. De grijze buis zit vrij hoog, deze is op maat geplaatst zonder rekening te houden met een aansluiting voor een vaatwasmachine.

Een verlengstukje dat kan opvullen is vast te simpel bedacht.
Wat kan ik het beste doen? Het liefste maak ik geen extra gaten en aftakkingen, of in ieder geval zo min mogelijk. De verhuurder wil het allemaal netjes houden.

Wat hebben jullie voor mogelijkheden? Toch maar een T-stuk eronder?
Achter de plaat loopt de grijze buis in het midden, links en rechts ervan de waterleidingen waardoor er geen ruimte is voor een Y-stuk achter de plaat. Als ik die plaats, komt deze tegen de waterleiding waardoor deze net een beetje onder spanning komt te staan. Dat lijkt me geen goed idee.
Onder het kastje is geen mogelijkheid voor een aftakking, aangezien daar twee 45-graden hoeken te dicht op elkaar zitten om er wat tussen te zetten.

Het liefste maak ik gebruik van de grijze buis zoals deze nu uit de plaat komt. En dan met een manchet zodat het altijd nog uit elkaar kan. Is dat een mogelijkheid?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het tuitje op foto 2 is bedoeld voor het aansluiten van de afvoer van een afwasmachine.
Let op, er kan nog een schotje in zitten, dat moet eruit voor het aansluiten.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou de grijze pvc buis doorzagen en inkorten, en dan met een mof (lijm of manchet, kan allebei) weer aan elkaar koppelen.
 

Kanterz

  • #4
@Jan, dat is juist het probleem dan haalt ie het niet met de sifon in elkaar te zetten.

Oplossing is vrij makkelijk, zaag die pvc40 door op het rechte (staande) stuk, en haal er 15cm tussenuit, dan lijm je het weer vast met een sok 40mm en zaag je een nieuw gat in je achterwand, probleem opgelost.
 

Orofor

  • #5
Jan schreef:
Het tuitje op foto 2 is bedoeld voor het aansluiten van de afvoer van een afwasmachine.
Let op, er kan nog een schotje in zitten, dat moet eruit voor het aansluiten.
Bedankt voor de tip, Jan. Het sifon met tuitje heb ik er zelf tussen geplaatst, vandaar het stuk buis tekort. Het dopje is er al uit. :-)
Dank voor het meedenken.
 

Orofor

  • #6
Dank jullie wel, Hessie en Kanterz.
Er een stukje tussenuit zagen is denk ik ook de makkelijkste oplossing.
Weet niet of ze er moeilijk over gaan doen als ik hier ooit weer eens weg ga.
Als het iets minder makkelijk maar met minder schade kan, heb ik dat liever. Zou zoiets mogelijk zijn? Wellicht een bocht met manchet naar links op het bestaande grijze stuk buis en onderweg een T-stuk met een 2e sifon?
 

Kanterz

  • #7
Laag een t stuk tussen zagen 45graden, dan een 45graden bocht mof-spie in die aftakking omhoog wijzen (gelijk aan andere buis) daar plaats je dan een lijmsifon 40mm achter en een stuk pijp 40 omhoog.

over het herstel ervan, tja als het achter dat panaal zit maakt het zoieso niet uit.
ik werk zelf voor verschillende woningbouwverenigingen en ik heb nooit meegemaakt dat herstel ervan kosten mee brengt voor oude huurder.

dat tuitje op die keukensifon is leuk en aardig, maar sluit je hier je vaatwasser op aan dan hoor je hem altijd borrelen/gorgelen in de gootsteen als ie afpompt.

Hoop dat het zover duidelijk genoeg is, succes ermee!
 

Orofor

  • #8
Heb voor de oplossing gekozen de buis wat in te korten. Er is nu wat extra ruimte in de plaat, we zullen zien of ze er ooit moeilijk over doen. Ik vind het zelf wel erg meevallen.

De afvoer werkt nu. Voor de afwasmachine een tuitje, ik had verder geen ruimte voor uitbreiding naar links of rechts.

Bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu