Siemens WI14S441EU, trommel schuurt tegen manchet?

Ochbert

 • #1
Ik heb onlangs een tweedehands Siemens WI14S441EU gekocht. Hij is zogezegd van een oud vrouwtje geweest en ziet er niet al te veel gebruikt uit.

Tijdens het centrifugeren van een testwasje hoorde ik lichtelijk gepiep en kwam er bij het openen van de deur na het wasprogramma een rubbergeur uit de machine. Bij nadere inspectie lijkt de trommel lichtelijk tegen het manchet aan te lopen. Het manchet lijkt nog intact, maar er lijkt een kleine hoeveelheid rubber-residu op de rand van de trommel te zitten. (foto 2)

-Als ik de trommel probeer te draaien gaat het stroef en voel en hoor ik dat er frictie is tussen het manchet en de rand van de trommel.
-Ik heb het manchet losgehaald om te kijken of de trommel dan wel goed en recht zou lopen. Dat is het geval. Zonder manchet loopt de trommel soepel en op het oog recht.
-Ik heb ook gekeken of de aandrijfriem goed zit, en dat lijkt ook het geval. Zonder aandrijfriem (en zonder manchet) loopt de trommel soepel.

In eerste instantie dacht ik dat het aan de lagers zou liggen. Maar aangezien de trommel wel soepel loopt als het manchet weg is, betwijfel ik of het daaraan ligt.

Heeft iemand enig idee wat er met de machine aan de hand is?

0adc7636-2fa9-4f7f-903f-0611cee6215b.jpg d8c6d2be-a559-43f7-b768-80268c0aaae9.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lampje45

  • #2
  Ik denk dat je je verkijkt op de speling die in de lagers ontstaat.
  Het is duidelijk dat er wat aanloopt, De trommel hangt maar op een punt in de kuip. En dat is via de lagers.
  Raakt de trommel, zeker na krachten van de de gespannen snaar, dan kan het niet anders zijn, dan het lager of een rotte trommelophanging.
  Je moet niet alleen kijken of de trommel mooi draait maar er ook aan trekken of de trommel wel de gewenste afstand blijft houden. En dat moet vrij star zijn.
   

  Ochbert

  • #3
  @Lampje45 Dank voor de reactie!
  De trommel lijkt vrij star. Ik krijg er in ieder geval geen speling in (t.o.v. de kuip) zoals te zien op het eind van dit filmpje. Of moet ik dat anders testen?
   

  Lampje45

  • #4
  Je moet de kuip vast houden en dan in de trommel drukken en dan voelen of er speling is ten opzichte van de kuip. Ik dacht zelfs wat geluid van speling te horen.
   

  ABCDE

  • #5
  Niet de camera meebewegen...

  Is het de originele manchet? Speling van lager controleren doe je niet door de trommel rond te draaien... dat doet ie altijd wel, speling of niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu