Siemens wasautomaat gaat ineens uit

Anton

  • #1
Ik zou graag iets willen vragen over een wasmachine en ik hoop dat iemand weet wat het kan zijn.
Het is een Siemens Siwamat 6127 FD771002012 / 1200RPM
E-nummer: Wm61271eu/01 moet het zijn , stikker is half weg

Tijdens het wassen springt deze ineens uit en dan knippert het startlampje alsof je van voren af aan opnieuw begint. Druk je dan op start dan gaat hij weer verder. Dit is niet tijdgebonden het doet zich voor op de meest onverwachte momenten.

Ook heb ik tijdens of net voor het centrufigeren een storingscode in de vorm van knipperende lampjes. Dan knippert het startlampje en het lampje van centrufigeren om beurten.

Koolborstels zijn lang genoeg, afvoerpomp is ook reeds vervangen, tacho motorwikkelingen ed. ook in orde. Solderingen op de print zien er ook allemaal goed uit, bedrading verder ok. Ik las iets over vocht op de bedienings print, ook naar gekeken geen plekken te zien.

Ook tijdens het draaien en centrifugeren heb ik aan alle mogelijke onderdelen gerommeld om te zien of er ergens een los contact o.i.d. zou zijn, maar geen effekt.

Ik heb zelf even geen idee meer...
Iemand bekend met dit fenomeen?
 

Co de Witgoedman

  • #2
U heeft inderdaad heel veel nagekeken, maar uw fout lijkt op een tekort aan water in de machine. Is uw kraan wel in orde en zijn beide waterkleppen, voorwas en hoofdwas wel goed, ik denk dat de voorwasklep defect is.
 

Anton

  • #3
Beste Co,

Zo dat is duidelijk, het enige waar ik nog niet naar gekeken had.
Klep is inderdaad defekt geen ohmse weerstand meer ...

Ik wil u vriendelijk bedanken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu