Siemens vaatwasser wast niet - Foutcode 1

Pannekoek

 • #1
Mijn Siemens vaatwasser SE64M350EU/70 (FD8510) is er de afgelopen week helaas mee gestopt. De vaatwasser nam geen water meer in.

Door de zoekfunctie te gebruiken vond ik dat labyrint en/of de niveauregelaar mogelijk vervuild zouden zijn. Deze waren inderdaad flink vervuild en ik heb ze dan ook gereinigd. (Al kreeg ik het labyrint linksboven niet erg goed schoon.)

Nadat ik een en ander weer had aangesloten, werkte de vaatwasser helaas niet goed. Ik heb nu het "1 minuut probleem". Bij het starten van een programma neemt de vaatwasser water in en de timer loopt af (tot 1 minuut), maar het water wordt niet verwarmd en de armen gaan niet draaien. Er komt wel een laagje water in de kuip.

Op het forum vind ik als remedie tegen het "1 minuut probleem" dat je het labyrint en de niveauregelaar moet reinigen, maar dat heb ik dus net gedaan.. Wat kan ik nu het beste doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Niet 1 minuut maar foutcode 1.
  Betekend kan niet binnen bepaalde tijd verwarmen.
  Het lijkt bij u te komen door een vaststaande pomp.
  Demonteer de rechter zijplaat en kijk / voel of de pomp gangbaar is.
   

  Pannekoek

  • #3
  Dank voor de super snelle reaktie!

  Ik zal eens kijken maar ik denk niet dat de pomp vastzit. Als ik namelijk het lopende programma afbreek, dan gaat hij wel afpompen.

  Kan ik nog iets anders controleren ivm het verwarmen?
   

  Pannekoek

  • #4
  Het is inderdaad de circulatiepomp die niet draait. (Ik had even niet door dat er 2 pompen zijn.) De circulatiepomp krijgt wel spanning maar draait niet rond. Als ik hem (met de stroom eraf) met de hand probeer rond te draaien dan gaat dat erg stroef.

  Er zit overigens vrij veel oxidatie op de buitenkant van de pomp. Ik vermoed dat een aansluiting van de pomp iets lekt.

  Ik had verwacht dat ie langer zou meegaan maar het vervangen van de circulatiepomp vind ik wel een dure reparatie voor een machine van 7jr oud.. (Had ik al gezegd dat ik de niveaukamer per ongeluk lek heb gemaakt bij het schoonmaken.. Voor het testen van de machine heb ik dit even provisorisch gerepareerd.)

  In ieder geval zeer bedankt voor het advies.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu