Vaatwasser siemens Se20a590/14 wast onderin niet goed

Barbarossa

  • #1
Mijn Siemens vaatwasser (Se20a590/14) wast de laatste tijd onderin niet goed meer. Ik heb de filters nagekeken en de sproeikop, maar die lijken in orde.
Iemand een idee waar het aan kan liggen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Sproeiarm draait waarschijnlijk dus niet.
Dit ligt vaak aan de waterwisselaar welke om en om de bovenste en onderste aanstuurt welke in het verwarmingselement zit.
Vaak loopt dit uit op een dure reparatie omdat dit één hele unit is.
 

Barbarossa

  • #3
Dank voor je reactie.
Heb je enig idee wat zo'n unit ongeveer kost?
Met andere woorden, is het interessant om de vaatwasser te laten repareren of kan ik dan beter een andere kopen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kunt bij Siemens de onderdelentekeningen bekijken, via die route vind je ook de prijzen van de onderdelen (indien rechtsstreeks bij Siemens besteld). Klik voor de tekeningen aldaar op Lijst met reserveondendelen en explosietekening.

Het verwarmingselelement is te zien op tekening nr. 4, heeft in de onderdelenlijst het referentienummer 0113 en het bestelnummer 00268033. Prijs dus aldaar te zien (we geven hier geen prijsindicaties).

Wanneer je dat wilt laten doen, lijkt dat me niet rendabel voor deze vaatwasser, die ik ca 12-13 jaar oud schat. Want het is best wel een flinke klus en daar komt nog bij dat het wel zeker moet zijn dat de waterwisselaar inderdaad de oorzaak is en niet bijv. de besturing dat ding niet meer aanstuurt. Dat is te meten maar dat moet je dus wel kunnen (en over de aansluitgegevens ervan beschikken). Een monteur die je dit wilt laten doen berekent voorrijkosten, heeft een uurprijs en dan natuurlijk nog de eventuele onderdelen.

Zelf heb ik dat een keer gedaan bij mijn eigen vaatwasser toen die ca 8 jaar oud was. Dat was toen zeker nog de moeite waard, vooral omdat ik het helemaal zelf heb gedaan.

Indien je zou willen weten hoe dat vervangen van het verwarmingselement ongeveer gaat, zou je deze (duitstalige) reparatiehandleiding kunnen bekijken. Heb je een beetje idee wat er bij komt kijken. :wink:
 

Barbarossa

  • #5
Beste Kees,

Veel dank voor de uitgebreide reactie. Dat maakt een en ander duidelijk. Ik heb besloten een andere vaatwasser te kopen.

Groet,

Bram
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Succes bij de aankoop! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu