Siemens Vaatwasser, type S9FT1S

Pieter1967

  • #1
Hallo Forumleden. Met het risico dat dit probleem al eens voorgelegd is (al hoewel ik dit niet heb kunnen vinden) leg ik jullie mijn probleem voor :oops: .
Het probleem is als volgt: van mijn vaatwasser blijft de spoelpomp lopen (de 1e keer de hele nacht). Voor alle duidelijkheid: de spoelpomp blijft dus lopen na het gehele programma afgewerkt te hebben. Zodra ik de machine inschakel dan gaat meteen de de spoelpomp draaien. Zodra ik (via de niveauschakeling aan de linkerkant) het water laat inlopen lijkt de machine gewoon te functioneren al heb ik dit, vanwege tijdgebrek, niet volledig uitgetest. Wanneer ik er met de hand water ingooi dan wordt het programma gewoon afgewerkt en aan het einde blijft de spoelpomp gewoon draaien, dus NIET de afwateringspomp!!. Het water wordt heet dus de verwarming werkt gewoon. Nu is mijn eerste vraag of het labyrint deze storing kan veroorzaken of dat ik dit ergens anders moet zoeken.
Mijn tweede vraag is waardoor de spoelmotor door aangestuurd wordt en hoe "weet" de machine dat de spoelmotor uitgeschakeld mag worden?

alvast bedankt voor jullie antwoorden.
Groeten Pieter.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Wordt elektronisch bepaald als niveauregelaar vol aangeeft.
Mijn idee is dat de besturing in de deur het begeven heeft.
Vaak een triac defect.
 

Pieter1967

  • #3
Bedankt voor de tip. ik ga er vanavond direct mee aan de gang.

Groeten, Pieter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu