Siemens vaatwasser Topline SE 65560/21 doet niets meer

Barney

  • #1
Op een avond bleef de vaatwasser pompen, pompen en pompen. De display van de module gaf vreemde tekens (onvolledige letters/cijfers). Uitzetten met de powerknop stopte het geheel. Weer aanzetten resulteerde in geknetter vanuit de module, daarna niets meer.

Ik heb de module uitgebouwd: er bleek een triac doormidden en twee weerstanden die er contact mee hadden doorgebrand. De triac en de 2 weerstanden heb ik vervangen, echter er gebeurde niets. Doormeten van de aquasensor (zie eerdere soortgelijke posting) gaf aan dat die in orde was (2K ohm).

Wat nu? Is ergens een zekering defect of is er nog een ander onderdeel wat problemen kan geven waardoor de triac doorbrandde?

Wie o wie weet een oplossing? Bij voorbaat dank!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Om u een goed antwoord te geven dient u te vermelden welke triac en weerstanden er defect waren, iedere triac heeft een andere verbruiker.
Zekeringen zitten niet in dit soort machines.
Zonder deze info is uw vraag niet te beantwoorden... :cry:
 

Barney

  • #3
Ik heb de module nog eens tevoorschijn gehaald, vervangen zijn:

TY4 en R34

Aan de onderzijde van de print ook nog een heel klein weerstandje (SMD heet dat geloof ik). Staat geen nummer bij, stond er wel op maar was verbrand. Ik heb hem vervangen door een type zoals die bij andere TY's ook aangesloten is.

Niet zo'n kleintje nu maar een 1/8e watt model.

Hopelijk is dit voldoende informatie.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Indien de electronic bovenbediening heeft en in een lichtbruine behuizing zit zal ty4 een "actuator" inschakelen voor het openen van de watersproeier richting bovenkorf.

Deze zit onderin bij de motor in de richting van de waterrichting naar de bovensproeier, dit onderdeel zal defect zijn.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Bij verdere nazoeken in de software kom ik niet verder, vermoedelijk is het door u opgegeven typenr niet juist, graag even nazien.
 

Barney

  • #6
Het typenr is: Topline SE 65560/21 dit staat op de bovenrand vlakbij de bedieningsknoppen.
 

Co de Witgoedman

  • #7
De Actuator bevind zich aan de rechterzijkant voorbij de motor.
Het onderdeelnummer is 165271 en is compleet.
 

Barney

  • #8
Ik weet nu wat ik moet vervangen echter de vraag blijft wat moet ik openschroeven om erbij te komen. Ik kan zelf wel wat proberen, maar ik heb het idee dat ik dan meer verniel dan repareer.

Het defecte onderdeel zit bij de motor onderin de machine, moet ik deze op z'n kop zetten om erbij te kunnen? Ik weet het niet.
 

Co de Witgoedman

  • #9
Moet inderdaad de kuip wat naar omhoog, is inderdaad geen eenvoudige klus. Misschien weet Janavg hier nog iets bij te vertellen??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu