Siemens vaatwasser lekkage E15

Mick10

  • #1
Betreft Siemens SN66T053EU/16 FD9005

Na onderzoek van de lekkage (mede met behulp van dit forum, waarvoor hartelijk dank) blijkt die hoogstwaarschijnlijk te komen via de bovenste doorverbinding tussen binnenzijde vaatwasser en labyrinth. Dit onderdeel heet in de exploded view: afdekking met nr 00611314 en locatie 0402.

1)Het lekwater verschijnt onderaan links bij de hoek van het labyrinth, links van de meest linkse pijpaansluiting.
2)Hij lekt alleen als de armen draaien en vooral bij het sproeien van koud water.
3)Bij het afplakken van deze verbinding met ducktape aan de binnenzijde stopt de lekkage.

Als mijn diagnose juist is, wat zou ik vervolgens kunnen doen om deze lekkage te verhelpen?
(Het labyrinth heb ik tot nu toe niet losgemaakt)

Verder ben ik benieuwd wat de functie van deze verbinding tussen labyrinth en binnenzijde vaatwasser is?
 

Mick10

  • #2
Na het loskoppelen van het labyrint zat er aan de onderzijde van genoemde doorverbinding tussen labyrint en buitenzijde kast een groot bruinig vel van aankoeksel. Hij moet dus al tijden steeds een beetje gelekt hebben.
Het ook vervuilde labyrinth met soda schoongemaakt en weer teruggeplaatst.
Na terugplaatsen labyrint en aandraaien verbindingsring bleek de machine nog steeds te lekken op deze verbinding. Oorzaak: ruim 1 mm ruimte aan de onderzijde tussen rubberen afsluitring op labyrint en kastgat. Het lukte om het labyrinth nog iets lager te duwen. Daarna afsluitring van binnen weer bevestigd: de lekkage bleek verholpen.

Tot slot nog een opmerking over het los- en vastdraaien van de plastic verbindingsring. In het midden zit een gat voor inbussleutel 10. Maar de ring zat zo vast dat het plastic gebroken zou zijn, als ik met kracht aan de inbus gedraaid had. Ik heb in een plankje een zestal houten deuvels in een ring gemaakt die vastgrijpen in de gaten van de ring. Hiermee is het me gelukt om de ring los en weer vast te maken zonder een breuk in het plastic.

Voor dit type labyrinth: zoek op demontage echangeur thermique, een filmpje van Wasa Doudou.
 

DSR9500

  • #3
Niets zo mooi als zelf repareren :wink:

foto van je mooie gereedschap ?
 

Mick10

  • #4
Beste DSR9500 en medelezers,

Hierbij de foto van het los (en weer vast)te draaien onderdeel en mijn stukje gereedschap, dat ik hiervoor speciaal gemaakt heb. Het stelt niet veel voor, maar de methode van de fransman om met een waterpomptang het plastic op de inbussleutel te knijpen tijdens het draaien, leek me niks.



 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu