Siemens vaatwasser blijft pompen tips

Foxybulls

  • #1
Hallo,

Ik heb een Siemens vaatwasser die momenteel alleen blijft pompen. Ik heb alle tips op het forum hier al geprobeerd, alles schoongemaakt, gereset, etc. Na opnieuw aansluiten begint de vaatwasser weer vrolijk met pompen.

Resetten volgens het boekje zou na indrukken van twee knoppen een nul moeten geven. Onze display geeft P (1 t/m 7) codes en C codes. Wie oh wie heeft enig idee wat er aan de hand kan zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de bodemplaat gecontroleerd op water ?
Als er ook maar iets water onder de vlotter staat blijft de machine afpompen.

Graag ook de exacte codes vermelden.
 

Foxybulls

  • #3
Er staat dus geen water op de bodemplaat, vlotter ook al helemaal schoongemaakt, kunnen dus echt niets vinden.
Als we de vaatwasser weer aan zetten en willen resetten dan gebeurt er niets, display geeft ook niets aan. Als we de resetknoppen indrukken en de vaatwasser dan aanzetten en de resetknoppen dan loslaten geeft de display de codes P01. Bij elke programmaknop die je dan indrukt gaat de teller door tot P07, daarna gaat ie naar code C0 of C1.
 

Storingsmonteur

  • #4
Je moet de resetknoppen ook niet indrukken en dan de vaatwasser aanzetten. Je komt dan in een testmodus. Niks veranderen als je niet weet waar je mee bezig bent.
 

Foxybulls

  • #5
We hebben ook niets veranderd omdat we zelf ook wel doorhadden dat dat het niet was. Resetten als de machine eerst aan is, werkt ook niet.
Hebben de machine wederom helemaal los gehad, alles schoon gemaakt en weer opnieuw aangesloten. Machine begint gewoon weer te pompen zodra het aangezet wordt. Ben onderhand hopeloos.....
 

Storingsmonteur

  • #6
Pompt hij ook met de deur open?
Zo ja dan staat er of water in de bodembak waardoor de piepschuim vlotter omhoog komt, Blijft de oranje vlotter in het inlaathuis hangen, of is de microschakelaar boven de vlotter defect.
Trek de stekker van deze microschakelaar af. Als de machine nu nog steeds pompt met de deur open dan is waarschijnlijk de module defect.
 

Foxybulls

  • #7
Ja, hij pompt dus ook met de deur open. Na de schoonmaakbeurt reset de machine wel weer maar zonder resultaat. We zullen de machine nogmaals los halen en jouw tips proberen met de micromodule. Er staat namelijk geen water in de machine of op de bodemplaat.
Thanks en je hoort de uitslag nog wel......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu