Siemens vaatwasser blijft pompen en indicatie kraantje brand

Weet-het-niet

  • #1
Ik heb een siemens vaatwasser se25e261eu/26 fd8801 met een probleem die hier wel vaker langs komt. De vaatwasser deed normaal zijn programma en op een gegeven moment hoorde ik dat hij alleen maar pompen is. Timer loopt dan wel gewoon door. even later gaat de indicatie kraantje branden. Reset heeft geen zin, want de pomp blijft maar pompen.

Gisteren het labyrint eraf gehaald en deze schoongemaakt. Bodemplaat nagekeken maar daar was geen water te vinden. Alles weer aangesloten en de machine begon weer water te pakken en zijn programma te draaien. Helaas van korte duur daar hij na 12 minuten wederom alleen maar pompen is en de indicator kraantje brandt.

Ik heb nu alles zo'n beetje wel nagekeken maar heb nog niets kunnen vinden. Iemand nog een sugestie?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Ik ga voor de flowmeter ook wel vliegwiel genoemd.
 

Weet-het-niet

  • #3
Het heeft even geduurd maar het is inmiddels opgelost. Ik dacht dat er geen water op de bodemplaat stond maar toen de rechterkant er ook was was zag je duidelijk het water. Al het water verwijderd en toen ging de machine weer water pakken.

Na een paar minuten gedraaid te hebben nu via de recherkant in de machine gekeken. We vonden een zwart rubbere slang onder in de machine die langzaam water druppelde. Dus lekkage in de machine. De machine toch maar weggebracht want ik kwam niet bij de slang. De reparteur kon mij vertellen dat in deze serie vaatwassers de slang gemaakt was van rubber wat niet goed tegen heet water kon en is gaan lubberen, waardoor hij gemakkelijk los had kunnen schieten. Bovendien had met geen slangenklem aangebracht.

Nieuwe slang bevestigd en vastgezet met slangenklem en de vaatwasser draait weer prima
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu