Siemens vaat blijft nat achter programma

Wesleytje

  • #1
Het is een siemens met volgend E-nr: SL65T370EU/02

Wat ons eerst opviel was dat de vaatwas er plots héél lang over deed. Het programma 55-65°C duurt bvb 161min maar na deze tijd staat er nog steeds bvb 41min op. Nu uiteindelijk stopt hij wel maar dan is de vaat vochtig tot nat en komt er geen 'stoom' meer uit als je de deur opent.

Wat is er al gecontroleerd en gebeurd:

Het labyrint was proper buiten linksboven maar dat is nu terug proper. De niveauregelaar was proper en schijnt te werken (ik ken er niet genoeg van natuurlijk). De geribbelde buis is proper alsook de afvoer. De vlotter werkt nog, de microswitchen zijn uitgemeten en het warmte-element ook. Ik heb ook de print gecontroleerd en er waren geen zwarte soldures te vinden.

Ik heb gekeken naar de machine in werking en wat viel mij op? Het labyrint vult niet volledig. Of dit nodig is weet ik niet. De machine wordt tijdens het programma wel warm maar op het einde blijft de pomp draaien terwijl er amper water in staat en koelt de vaatwas met de minuut af. Er komt dan geen spanning meer op het warmte-element. Maar weer hetzelfde, ik weet niet of dit nodig is,..

Wat ik wil weten is hoe een machine eindigt? Hoe komt hij normaal gezien aan die stoom? En moet het labyrint niet volledig gevuld worden?

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje duidelijk is.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Demonteer het uitstroomventiel , dat is het eerste ventiel vanaf de deur gezien.
Als deze roestig is kan deze open blijven staan of juist niet openen , hierdoor wast het toestel met te weinig water en verwarmt niet.
Het water van het rechterdeel van het labyrint komt de machine dan te kort.
Het water in dat deel is nodig voor het droogproces om een koude achterwand te creëren.
 

Wesleytje

  • #3
Bedankt voor het snelle antwoord.

Nu weet ik wel niet wat het uitstroomventiel is. En wat is de functie daarvan?
 

Wesleytje

  • #4
Dit is een foto van op dit forum en niet van mijn vaatwas. https://www.klusidee.nl/Forum/userpix/89_PS3AC_2.jpg

Ik veronderstel dat je het rechtse van de 2 ventielen wil zeggen? (Links op de foto.)

Ik heb ze al uitgemeten en ze zijn in orde maar ik heb ze nog niet gecontroleerd op roest.

Nu moet ik wel zeggen dat na het vullen van het labyrint (1/3 van het labyrint) het water vliegensvlug naar de vaat gaat.

Moet het labyrint eigenlijk volledig vullen? En die niveauregelaar, wanneer moet hij activeren? Bij mij is dat nadat het labyrint voor ongeveer 1/4 gevuld is.
 

Wesleytje

  • #5
Veertje werkt nog prima :(

Nog een idee S. Oldeerbout?
 

Wesleytje

  • #6
Niemand nog een idee? En weet echt niemand of het labyrint volledig moet vullen of niet? Het zal de hersteldienst worden vrees ik...
 

Wesleytje

  • #7
Ik moet u bedanken S. Oldeerbout. Het ventieltje was niet defect maar doordat ik hem losgemaakt heb moet er vuil of kalk losgekomen zijn. Ik heb nu ook direct een antwoord op mijn vraag, het labyrint moet volledig gevuld zijn! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu