Siemens: SN65E001EU/04 stopt in het begin na 2x afpompen

Michelcs

  • #1
Beste,

Ik heb een Siemens: SN65E001EU/04 vaatwasser, nu doet zich het probleem voor dat de vaatwasser stopt bij het starten van een programma.

Bij het starten hoor je de vaatwasser eerst afpompen, daarna hoor je de motor van de sproei arm en vervolgens begint hij weer af te pompen. Daarna stopt de vaatwasser met piep tonen. Als ik de deur open maak zie ik het led lamp branden bij de kraan.

Ik zou verwachten dat de vaatwasser geen water kan pakken. De kraan en de filter van de aquastop gecontroleerd geen vuil en voldoende druk op de kraan.

Nu ben ik er achter gekomen dat bij het opstarten je de vaatwasser eerst moet laten afpompen, dan de sproeimotor moet laten draaien en bij de 2de keer afpompen de deur moet openen. Als ik de deur daarna sluit dan start het programma wel. De aquastop gaat open, de vaatwasser wordt gevuld met water.

Het vreemde is dat de vaatwasser zijn volledige programma afwerkt, hiermee concludeer ik dat de sproei arm motor in orde is, de afvoerpomp werkt, en de verwarming van het water ook werkt.

De afwas is brand schoon!

Slangen filters in en buiten de machine gecontroleerd en niks zit verstop. Er ligt geen troep in de waterbak of tussen de afvoerpomp.

Doordat de afvoerpomp een brommend geluid maakte heb ik die voor de zekerheid vervangen en nu is de vaatwasser rustiger maar nog steeds moet ik de deur even open bij de tweede keer afpompen zodat hij zijn programma verder afloopt.

Wat kan dit nog zijn? Wie heeft er een idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt
Michel
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Hoofdpomp annex hittepomp vervangen.
 

Michelcs

  • #3
Maar hij wordt wel warm/heet. Wat is dan de reden dat hij stopt? Door de hittepomp?
 

Techrax

  • #4
De reden dat ie stopt is dat de pomp niet op toeren komt in de test fase, door de deur na de 2e keer afpompen te openen omzeil je deze test fase waardoor de machine gewoon doorgaat. Pomp vervangen lost dit probleem op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu