Siemens se6556021 vaatwasser laat vieze vaat achter

Dreamsat

  • #1
Hoi allemaal,

Ik heb een Siemens se6556021 inbouw vaatwasser. Deze had ik 2 jaar geleden 2e hands gekocht bij een witgoed zaakje hier in de buurt. Hoogstwaarschijnlijk was deze vaatwasser al eens stuk gegaan en gerepareerd door deze witgoed zaak.

2 jaar heeft ie het top gedaan. De laatste paar maanden merk ik dat die steeds slechter zijn werk doet. Het begon met de vaat in het bovenste rek met glazen. Deze waren namelijk vies. Meestal viezer dan hoe ze waren. Waarschijnlijk komt dit door dat vies water alle kanten op spetterd en daar blijft hangen.

Later is dit ook het geval in het onderste rek. Ook die is niet schoon genoeg aan het einde. Qua geluid is er niks veranderd. Qua warmte ook niet. Hij wordt nog steeds warm. Soms zie ik dat het vaatwasser blokje niet opgelost is en ligt die nog in het bakje of op de bodem. Maar soms lost het blokje ook gewoon netjes op. Maar zelfs dan is de vaat nog een beetje vies.

Ik heb al een keer een vaatwasser reinigings blokje gekocht bij de super markt, maar heeft niets geholpen. Ik heb ook het zout aangevuld. Niets helpt.

Iemand enig idee hoe ik mijn vaatwasser kan fixen?

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk is de machine vervuild, met de sodamethode is dat misschien op te lossen.
 

Dreamsat

  • #3
Ik heb de vaatwasser op zijn rug gelegd en de onderkant losgemaakt. Ik zie ontzettend veel smeer in de slangen. Zie fotos:






Ik probeer nu zoveel mogelijk te reinigen onder de kraan. Vervolgens wil ik alles weer vast monteren en dan gooi ik er Wpro PowerPro vaatwasser ontvetter. Is dit beter spul als huishuidelijke soda? Of is huishoudelijke soda beter?
 

Dreamsat

  • #4
Ik heb alles weer in elkaar gezet, maar er spoelt geen water door de vaatwasser heen. Ik heb geconstateerd dat de watertoever via stroom geregeld wordt. Zie deze afbeelding:



Hier zit ook zo'n blokje wat via stroom de kraan open of dicht zet. Ik heb wat testjes gedaan en hij staat op dit moment dicht.

Ik vraag mij af wat het probleem is. Iemand een idee? En weet iemand wat er voor zorgt dat er stroom op die 2 paarse kabeltjes komt dat het water gaat lopen?

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu