Siemens SE65560 vaatwasser neemt afwisselend te weinig water

Janpyro

  • #1
Hallo,
Ik heb het volgende probleem. Onze Siemens SE65560/13 vaatwasser vult afwisselend niet tot het goede niveau waardoor de sproeiarmen niet draaien. Als ik de machine open en een liter water bijvul dan werkt ie weer goed.
Ik heb het volgende gedaan:
- De machine met soda gespoeld
- De kraan vervangen
- Het qauaslot gecontroleerd, deze zoemt en ik voel het klepje bewegen
- De aquastop staat altijd 35 seconden open, ongeacht de bereikte vulhoogte
- Een paar keer schoonmaakazijn op het slot gegoten en het slot heel even laten openen

Heeft iemand nog een goede suggestie voordat ik er eenmonteur bij laat komen of het ding zelf uitbouw?

Alvast bedankt,

Jan van den Bos
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #2
    Misschien helpt het wanneer u het slangetje naar de pressostaat doorblaast.
     

    Henny

    • #3
    Heb je het slangetje van de pressostaat al gevonden?
    Vermoedelijk niet, daar deze machine van een niveaukamert is voorzien.
    Verwijder hiervoor de linkerzijplaat.
    Hier bevindt zich het labyrint met rechtsonder de niveaukamer.
    Demonteer het labyrint (reinig deze als er in de linkerbovenhoek vervuiling zit) en neem de niveaukamer los.
    Vermoedelijk is (ook) de niveaukamer vervuild geraakt.
    Reinig tevens de geribbelde slang, welke vanuit de niveaukamer naar de filterbak loopt.
    Foto s van deze vervuiling kan je goed op deze, Bosch exclusiv vaatwasser SGS8482EU/13 vuil + niet drogend topic zien.
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #4
    :oops:
     

    Janpyro

    • #5
    Alvast bedankt voor deze tip. Zodra ik even tijd heb ga ik hem uitbouwen. Ik laathet resultaat uiteraard weten.

    Groet,

    Jan :D
     

    Janpyro

    • #6
    :D vandaag de machine uitgebouwd. De vervuiling van het labyrint viel wel mee, maar die heb ik toch maar met soda en daarna met schoonmaak azijn gereinigd. Daarna de tuinslang op de diverse aansluitingen gezet en flink doorgespoten. Ik moest wel op de druk letten omdat de achterkant wat opbolde.
    De niveaukamer was een ander verhaal. deze heb ik geheel gedemonteerd inclusief de schakelaars en in de schoonmaakazijn gelegd. één van de openingen zat bijna dichtgekalkt. Daarna met een een koperdraad de aanslag vanbinnen weggekrabt en ook met water doorgespoten. Voor de zekerheid beide niveauschakelaaars getest.
    Ok de slang naar de filterkamer zat vol met drab. Deze gereinigd door er een doek met een knoop erin doorheen te trekken.

    Het resultaat: Hij draait weer perfect!!! Een aantal keren getest op vullen en daarna een afwas gedraaid.

    Heelerg bedankt voor de tips en hopelijk hebben anderen hier ook weer iets aan.

    groet, Jan :D
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #7
    Knap gedaan, bedankt voor de terugmelding.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu