Siemens SE24E236 Vaatwasser bromt en pompt niet af

Ronald41

  • #1
Hallo,

Onze vaatwasser bromt/rommelt en pompt geen water meer af. De lampjes kraan, wassen en einde brandden alle 3. Zeepbakje was ook niet open geweest. Resetten hielp ook niet, hoewel de 3 lampjes nu niet meer branden.

Toen ik de grijze vlotter in de kuip op en neer bewoog, en de machine weer aanzette, ging hij wel even omspoelen. Maar bij begin van nieuw programma staat hij nu alleen te brommen en pompt de kuip nog steeds niet leeg. Je ziet wel een draaikolk in de kuip ontstaan. Even later gaat kraantje branden en blijft wassen ook branden.

Ik heb met mijn hand in de bak onder de zeef gevoeld en kwam 2 losse onderdelen tegen (zie foto's). Mijn vermoeden is daarom ook dat er iets los/stuk is en dat dat nu klem zit in de afvoerpomp. Maar met mijn hand kom ik er niet bij.

In de bak onder de zeef voel ik ook de raderen van een magneetpomp, die draait redelijk zwaar maar verspringt wel om de zoveel graden, en lijkt vrij te kunnen draaien.

Heeft er iemand een idee wat er loos kan zijn? En welk onderdeeltje er los in de zeefbak lag?

Ik weet niet waar te beginnen, en ik vraag me ook af hoe ik allereerst het water eruit krijg? Ik heb de slang al plat gelegd, en dan pompt hij heel even met een flinke straal water, maar daarna is het weer alleen brommen en er blijft water in de kuip staan.

Vr groet en alvast dank voor de hulp!

 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Grote beker , klein kopje , spons , water weg!
    Daarna terugplaatsen afdekklepje van afvoerpomp.
    Zie de gebruiksaanwijzing!!!!
    Zonder afdekklepje van afvoerpomp pompt deze niet af.
    Je weet dat je het filter zo nu en dan moet reinigen?
    Ik zeg dat omdat je dan zou weten dat de bekerzeef onder de grove zeef zit.
     

    Ronald41

    • #3
    Hartelijk dank voor de reactie. :D

    En ja hoe simpel kan het zijn, een spons had ik zelf nooit aan gedacht maar werkt perfect.

    Normaal houdt mijn vriendin de filters schoon, ik had geen idee hoe het zat. Heb intussen de gebruiksaanwijzing gelezen en ben weer wat wijzer.

    Wat ik me wel afvraag: Waarom is dat witte klepje überhaupt losgekomen? Kan dat spontaan gebeuren, of is het stuk en moet ik het vervangen?

    Nogmaals dank voor de hulp!
     

    Ronald41

    • #4
    Nog even een update: Het mysterie van het losse klepje is opgelost.

    Het bleek dat we al die tijd het filter niet hadden vastgedraaid. Normaal drukt dit ook het witte klepje vast zodat het niet kan losspringen.

    Door het losse filter is er dus al die tijd vuil langs gekomen, zodat er zelfs een stukje eierschaal in 1 van de sproeiarmen zat.

    Heb alles schoongemaakt en de machine werkt weer als vanouds. Nu hopen dat al dat vuil geen blijvende schade en/of verstoppingen heeft veroorzaakt.

    Vr groet
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu