Siemens S9WT1S pompt niet altijd af

Rba

  • #1
Ik heb een Siemens vaatwasser die niet altijd afpompt. Om precies te zijn: Zo'n 1 a 2 van de 10 wasbeurten worden niet afgepompt. Dit zijn mijn gegevens:
Type = S9WT1S
Enummer = SE64660EU/17
FDnummer = 8101 (en verderop staat 040127)
Apparaat is plm. 6 jaar oud.

In het verleden heb ik de afvoer doorgeblazen - soms was dit de oplossing. Ik las een uurtje geleden hier de soda methode, dus die heb ik net gedaan. Echter, toen ik de filters weghaalde en de "deksel" waaronder het radertje van de pomp zichtbaar is, zag ik iets verontrustends:
  1. De pomp draait niet soepel rond, maar moet door een weerstand heen geduwd worden. Als je hem daar doorheen duwt, springt hij door. Als je hem er niet doorheen duwt, springt hij terug. Lager kapot?
  2. Van het radertje ontbreekt 1 "blaatje" (sorry voor de domme bewoording....). Dat blaatje ligt niet los onder het radertje. Zou die ergens voor blokkade zorgen, of zou dat klein genoeg zijn om afgevoerd te worden?
Wat is wijsheid? Monteur laten komen (voor een nieuwe pomp?)? En zo ja: moet het blaatje worden opgespoord? Is het apparaat te oud om nog iets aan te laten doen? Hoop dat jullie me verder kunnen helpen, alvast bedankt.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het feit dat de waaier slecht draait en terugspringt is niet verontrustend, het is een magneetpomp (vergelijkbaar met uw fietsdynamo).
De oorzaak kan inderdaad liggen in he feit dat er een waaierblad af is gebroken.
Dit houdt in dat de pomp inderdaad vervangen moet worden.

Dit is via de voorzijde te doen, eerst het keukenpaneel weghalen, daarna de metalen afdekplaat en vervolgens ziet u links de pomp zitten, deze zit met een bajonetverbinding en een terugloopbeveiliging vast.
 

Rba

  • #3
Dank je wel voor je snelle antwoord, helder. Zou dat waaierblaatje nog ergens kunnen zitten of is dat waarschijnlijk weggespoeld? Hoe kom ik daar achter?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu