Siemens koel-vriescombinatie koelt niet, vriest wel

Tobi

 • #1
Hallo,

ik heb onlangs een tweedehandse Siemens koel-vries combinatie gekocht, tot voor kort deed hij het prima. Type staat er niet op, wel is het er een met NoFrost/multiAirflow.
Probleem is nu opeens dat het koelgedeelte niet meer koelt, maar de vriezer nog wel vriest. Iemand een idee waar het probleem kan zitten en of dit te herstellen is?
Het enige nummer dat ik op de koelkast kan vinden staat op de compressor:
DG91E87RAW5R600a

Dank & groet, Tobias
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kijk eens naast de groentela, daar zit meestal het typeplaatje.
   

  Tobi

  • #3
  Ah, inderdaad links van de groentela:

  bovenaan staat: E-NR: KG36NX90FF/01 FD:8611 00042
  verder naar onderen: TYP: KE KGN36VL

  Verder kan ik er nog bij vertellen dat de compressor vrij warm wordt (maar niet zo heet dat je'm niet meer met de hand kan aanraken), maar het lijkt me dat hij het wel doet, aangezien de vriezer nog werkt.
  Daarnaast hoorde je eerst af en toe een ventilator draaien (dat zal wel iets van de multiAirflow zijn denk ik), dat doet hij nu niet meer.

  Iemand nu een idee wat er aan de hand kan zijn?

  Groet, Tobias
   

  Wier

  • #4
  Klinkt mij (ben koeltechn. servicemonteur) als een koelmiddel tekort probleem.
  Ga ervan uit dat er 1 compressor op zit, meestal wordt dan het koelmiddel ingespoten op het vriesgedeelte en daarna het koelgedeelte.Als er tewinig koelmiddel inzit merk je dit het eerst dat het koelgedeelte slecht gaat koelen.
  Dit is meestal een prijzige reparatie.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Dan zou de compressor constant blijven lopen en dat is dus iets wat u kunt controleren.
  Neem aan dat de koelkast voldoende beluchting krijgt.......
   

  Bart100

  • #6
  Dit is een no-frost toestel hetgeen wil zeggen dat de koude gemaakt wordt in de vriezer waar de verdamper zit en d.m.v. een ventilator en een klep wordt zo de koude lucht in de frigo gebracht. Ik vermoed dat het luchtkanaal en verdamper zullen dichtgevrozen zitten waardoor er geen koude lucht meer naar boven kan, dit kan een paar oorzaken hebben. Het beste is dat je nu het toestel 48h uitschakelt met de deuren geopend en nadien gewoon terug inschakelt en de koeling is terug in orde.
  Ik weet niet hoe technisch jij aangelegd bent maar je zou de dooiweerstand die onder de verdamper ligt eens moeten nameten alsook de ventilator controleren, dit allemaal om te voorkomen dat het probleem zich na enige tijd terug herhaalt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu