Compressor kapot Siemens koel/vries combi

Vincent66

  • #1
Volgens de monteur van Siemens is de compressor van het vriesgedeelte kapot. De koelkast is 6 jaar oud en hij zegt dat het de moeite niet meer is om 'm te repareren. Nieuwe compressor kost € 225,- en dan het arbeidsloon nog...
Mij stuit het tegen de borst om zo'n duur apparaat (KG39M390/12) maar bij het grof vuil te zetten, bij wijze van spreken, omdat de compressor van het vriesgedeelte stuk is. Het koelgedeelte werkt nog prima. Hoewel de prijzen van soortgelijke koelkasten ongeveer gehalveerd(!) zijn in de laatste 5 jaar heb ik er toch moeite mee om 'm te vervangen.

Is een compressor zelf te vervangen of is dat ingewikkeld? Hoeveel tijd is een monteur daar mee bezig? Of is het echt de moeite niet meer? Graag advies?

 

Kees kit

  • #2
Je moet hebben : een vacuümpomp, gasfles met weegschaal , lokringen en koppel gereedschap ,en een nieuwe droogpatroon en de compressor , een ervaren monteur is daar al snel 75 minuten mee bezig.

Maw , de monteur heeft gelijk , jammer maar helass :oops:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Staat de koelkast in de schuur?
Hoe is de monteur tot de conclusie gekomen dat de compressor stuk is?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Met alle respect hoor, maar TS geeft aan dat de fabrieksmonteur is geweest.
Deze monteurs hebben een zeer grote kennis van zaken en ook wij kunnen daar vaak van leren.
TS geeft aan dat het koelgedeelte nog wel werkt, vrieskasten en compressors werken in schuren tot 4 graden vaak nog goed, dus deze opmerking lijkt mij geen compliment aan de fabrieksmonteurs.
 

Vincent66

  • #5
Bedankt voor de reacties. Gaan we toch maar op zoek naar een nieuwe koelkast. Maar geen Siemens meer want dit is de tweede al die er na 5 a 6 jaar ermee stopt :( Ik hoor dat Liebherr een van de beste merken is...
 

Co de Witgoedman

  • #6
Ter informatie:
er zijn slechts een paar fabrikanten die compressoren maken, deze worden door bijna alle merken gebruikt.
Dus een defecte compressor is beslist niet merk gebonden en het kan zomaar zijn dat het soort compressor welke er bij u onder zit...................er bij de nieuwe van een ander merk ook inzit.
Levensduur van een compressor wordt eigenlijk vaak bepaald door de manier waarop de koelkast naar u toe is vervoerd en hoe deze is geplaatst.
Defecte compressoren komen voor bij iedere fabrikant en merk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu