Siemens inductiekookplaat EH875ME21E

Wipi35

  • #1
Heb een paar keer problemen met deze kookplaat gehad. Na aanzetten begon de kookzone rechts-voor meteen met H hetgeen betekent: HEET. Onterecht dus. Als ik er een pan opzette en een kookstand wilde kiezen gaf hij foutcode d-5. Na een paar dagen steeds hetzelfde probleem te hebben gehad functioneert de kookplaat nu ineens weer goed. Zou graag willen weten wat d-5 betekent.
b.v.d.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Temperatuur wordt gemeten met een ntc op het koelprofiel waar de thyristoren zitten welke de inductiespoelen aansturen.
Dit onderdeel krijgt een lagere weerstand bij opwarmen.
Als de zone dit geeft als toestel niet eens gebruikt is dan zal deze een te lage waarde geven als dat zou moeten en waarschijnlijk in sluiting liggen.
Voor zover ik weet zou de hele print rechts vervangen moeten worden of iemand die weet wat voor type ntc er in zit omdat deze vastgesoldeerd zit.
 

Wipi35

  • #3
Bedankt S.oldeerbout. Maar ik zit nu met het probleem dat ie het weer doet zonder te weten waarom. De garantieperiode is nog niet voorbij en ik weet niet of ik er nu een servicemonteur kan bijhalen. Ook daarom was ik benieuwd wat foutcode d-5 voorstelt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als de garantieperiode nog niet voorbij is mag u er helemaal niet aan knutselen, dat kan u de garantie kosten.
Bel de servicedienst, ook als het apparaat het nu wel goed doet, als na de garantieperiode dezelfde storing optreedt hebt u geen poot meer om op te staan.
 

Wipi35

  • #5
Was ook niet van plan er aan te gaan knutselen en had al een online afspraak gemaakt met de servicedienst. (Dit gaat overigens perfect :!: ) Maar omdat het probleem zich nu niet meer voordoet vond ik het vervelend een monteur voor niets te laten komen. Maar gezien eventuele garantieperikelen laat ik er toch maar naar kijken. Bedankt voor de reactie.
 

Wipi35

  • #6
Vandaag de servicemonteur geweest, foutcode d-5 heeft inderdaad betrekking op de temperatuursensor. De NTC-weerstand was niet defect maar één van de draadjes naar de printplaat zat bekneld en was bijna onderbroken. De NTC was eenvoudig te vervangen, er viel niets te schroeven, element in de uitsparing, beetje heatsinkpasta erop, plugje erin prikken en klaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu