Siemens inbouwkoelkast model Ki32R440 koelt niet meer

Pinochat42

  • #1
Ik heb een Siemens inbouw koelkast model Ki32R440 die niet meer koelt. Het lampje van 4 graden waarop hij staat ingesteld blijft knipperen omdat hij dat niet meer haalt. Hij koelt helemaal niet meer. Het is een koelkast met een elektronische regeling. Als het een normale ouderwetse thermostaat zou zijn dan wist ik wel hoe ik hem kon testen dmv overbruggen. Ik heb foto's van de regeling erbij geplaatst. Heeft er misschien iemand een idee?




 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2


Als dit een blokcondensator is en je hoort de compressor niet aanslaan is dit een kanshebber.
 

Pinochat42

  • #3
Dank je wel voor de tip S.oldeerbout. Daar had ik zelf nog niet aan gedacht maar het is idd een condensator van 1uF-275 Vac. Het lijkt er dus op dat het een aanloop condensator is. Ik zal hem er morgen op de zaak eens uitsolderen en op een capaciteitsmeter de capaciteit meten. En evt ook de condensator nog even aan en megger hangen om te kijken of hij bij een hogere spanning niet doorslaat. Je hoort er nog van. Fijne zondag nog
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Nee geen startcondensator maar een seriecondensator om goedkoop een spanningsval te maken om zo geen transformator te hoeven gebruiken.
Condensator verliest zijn waarde en hele schakeling werkt niet meer zoals het hoort.
 

Pinochat42

  • #5
Thnx voor de reactie S.oldeerbout. Die condensator is goed. Hij meet gewoon 1 uF. Op die print zit een 3 polige kleine connector. Ik denk dat deze naar een voeler cq sensor gaar. De print zit aan de binnenkant (zijkant) van de koelkast. De draad aan die connector schiet de zijkant in. Heb jij enig idee waar die sensor kan zitten en of ik hem op een of andere manier kan overbruggen of forceren zoals dat bij een ouderwetse thermostaat bv ging? Ik meen de compressor heel zachtjes te horen maar ben er niet zeker van. Krijg steeds meer het idee dat het niet in die print zit. Is overigens we een complex printje met daarop zelfs een processor.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Ik zou toch eerst checken of de compressor draait , als hij bloedheet is weet je genoeg dan is het een koeltechnisch probleem.
 

Peter-keetfm

  • #7
Wat een geweldig forum dit bah.
Plaats ik netjes een gelijkwaardig iets en vraag ik hoe het afgelopen is.?
Krijg ik een opmerking topic kapen.
Een forum is toch om elkaar te helpen ook al is een topic al 10 jaar oud.
Past dit niet zet het dan dicht.
In ieder geval bedankt dat mijn vraag verwijderd is super.
Tip
Als er niet mag gereageerd worden in een oud topic sluit deze dan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Daar wordt op de achtergrond aan gewerkt. Maar blijkbaar heb je gemist dat ik jouw vraag afgesplitst heb en dus een eigen plek heb gegeven.
 
  • Like
Waarderingen: Peter-keetfm

Peter-keetfm

  • #9
@Walker
Bedankt
Alleen de text klopt niet van dat topic.
Hij koelt prima alleen de compressor komt bij de 2e poging niet in.
Ik ga in dat topic verder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu