Siemens Festival afwasmachine, afvoer verstopt?

A

Anonymous

Gast
  • #1
afvoer van afwasmachine werkt niet

De afvoer van mijn vaatwasser is verstopt. of via slang of via blokkade pomp. Het afwaswater blijft hierdoor onderin de machine staan en wordt niet weggepompt via de slang,. De slang is niet te los te koppelen om het schoon te maken. Of wel? Het ziet er niet zo uit. Als het toch de pomp is die geblokkeerd is kan ik het zelf dan oplossen? De machine (Siemens Festival , 2 jaar oud) is niet open te maken met een gewone schroevendraaier.

Welke wel?
Heel graag z.s.m. reactie!

Bedankt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
iedere machine is open te maken. bij siemens is het waarschijnlijk torx bit. de slang zit vast doormiddel van een slangenklem aan het huis van de pomp, deze kan gewoon losgemaakt worden. de pomp die erin zit is waarschijnlijk een universele magneetpomp, het huis van deze pomp kun je demonteren doormiddel van de schroeven los te draaien, of het huis een kwartslag naar links of rechts te draaien als er geen schroeven in zitten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
als je al het water eruit schept en de filter eruit draait, zie je daar een wit klepje dat met 1 schroefje vast zit. dit is geen gewoon schroefje maar een torx 20. als je deze los draait ben je meteen bij de pompvin! hier zal waarschijnlijk iets tussen liggen!

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu