Siemens droger maakt tikkend geluid

Yvon Hoogeweegen

 • #1
Mijn droger maakt een tikkend geluid. Als ik m aan zet doet ie het gewoon dan hoor tik tik (lijkt staal was tegen de trommel tikt). Om de seconde hoor je het. Ook als je de trommel met de hand draait… Iemand een idee wat er aan de hand is en hoe ik dit kan verhelpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  BH-beugel kwijt?
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #3
  Voor zover ik weet niet, maar als het zo is, hoe kan ik m dan vinden/verwijderen?
   

  Lampje45

  • #4
  Het kunnen ook andere voorwerpen zijn.
  Doordat je niet het e nummer vermeldt, kan ik niet zien hoe jouw machine precies in elkaar steekt.
  Maar probeer eerst de deksel eens los te maken. waarschijnlijk 2 schroeven achterzijde los, deksel naar achteren schuiven en liften.
  Ook zou je de deksel aan de achterzijde kunnen verwijderen, waar de lucht de trommel in gaat en waar het element zit.
  Voor het zoeken in de spelonken, kun je tegenwoordig, voor weinig geld, een endoscoop voor je telefoon vinden
   
  Laatst bewerkt:

  Yvon Hoogeweegen

  • #5
  @Lampje45 typenummer SE40-10 heb je daar genoeg aan? (ik heb bovenkant en achterkant eraf gehad, maar daar zie ik niets (behalve dat er veel stof zat...)
   

  Lampje45

  • #6
  Siemens.png


  Yvon,
  Het E nummer moet ik hebben om ook maar iets te kunnen doen
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #7
  ok ik ga zoeken
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #8
  E Nr: WTE84170NL/03
   

  Lampje45

  • #9
  Bij Siemens vindt ik niets met dit nummer, bij Bosch echter wel.
  Verwarming loshalen.png

  Dus de achter kap er af, element los schroeven dan kun je zo de plekken bekijken waar mogelijk het object zich verstopt.
  Of in de naad aan de voorzijde trommel, waar een viltring als afdichting zit
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #10
  Weet je hoe je voorbij die viltring komt?
   

  Sleutelmeneer

  • #11
  Wat ook kan is dat er een rafel in je snaar zit dat tegen de binnezijde slaat. Of een stuk uit je snaarwieltje. Bevinden zich achter de rechterzijplaat. (Snaar om de hele trommel).

  Ook kan er iets tussen de viltband zitten. Meestal voorzijde. Ga met een pinpasje voorzichtig aan de binnenkant voor tussen de trommelrand en de vilt door en voel of er iets dwarszit. Achterzijde kun je alleen bij door de achterplaat te verwijderen en lager ed. Dan zie je de achterzijde van de trommel.

  Ook heb ik vaker meegemaakt met deze dat de trommel scheurt waardoor hij ieder rondje een tikkend butsend geluid maakt.

  Loopvlak van de looprollen zitten ook vaker aangekoekt met rubber en troep waardoor de trommel een beetje stuitert. Dit is vanaf bovenzijde makkelijk te zien door de trommel zonder deksel rond te draaien.
   

  Lampje45

  • #12
  Ik doe de rand altijd met een wat steviger Ty-rap, die kun je mooi door de spleten leiden en zo rond de trommel trekken en je vindt elk object.

  En als je daar toch in de buurt bent, spuit het vilt eens in met siliconenspray.
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #13
  Kan ik je een filmpje sturen? Dan kan je het geluid horen… misschien helpt dat
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #14
   

  Lampje45

  • #16
  Ja het is duidelijk iets wat vast zit tussen trommel en wand, want je hoort het met de rotatie van de trommel ongeveer 1 keer per seconde.
  Ik vermoed dat de kans ergens in de achterkant van de trommel het grootste is. Want daar zitten de gaten die een langwerpig object zoals een bh beugel of een schroef of iets anders wat lang en dun is de mogelijkheid heeft gegeven om door de gaten te kruipen.
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #17
  En hoe kom ik daar dan bij
   

  Yvon Hoogeweegen

  • #18
  @Lampje45:
  Overigens super aardig dat je me zo probeert te helpen!!
   

  Lampje45

  • #19
  Als je dit los haalt wat ik in mijn vorig bericht met rood heb aangegeven loshalen achterdeksel dan ga je dit zien en kun je eventueel met een spiegeltje in de machine kijken. Ook te koop bij onze blauwe actieve discounter als inspectiespiegel

  Als je ook het verwarmingselement losneemt, kun je nog meer zien.
  Want deze grote gaten in de trommel geven de grootste kans dat er iets doorschuift en niet ongevaarlijk, want de elementen hebben open gloeidraden en zou zo je machine onder spanning kunnen staan.
  DUS NIET GEBRUIKEN TOTDAT DIT OBJECT VERWIJDERD IS. Want een BH beugel b.v. kan het element helemaal doorboren, waardoor er een heftige brand kan ontstaan.  Clixons verwarming.jpg


  Hier nog een filmpje hoe een verwarmingselement te vervangen het is wel niet hetzelfde type als jouw machine maar geeft een goed idee, welke kant of je uit moet:
   
  Laatst bewerkt:

  Sleutelmeneer

  • #20
  Ik zou zelf gewoon de hele achterplaat loshalen inclusief lager enzo. Dan zie je tenminste iets en kun je ook de trommel iets naar achteren halen om de voorvilt te checken en kun je meteen alles reinigen. Een beschadigde vilt o.i.d kan ook nog. Maar aan t geluid acht ik nog steeds de kans aanwezig dat de trommel kapot is op bijv het loopvlak. Dit heb ik al vaker gezien. Een van bovenstaande dingen moet het eigenlijk zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu