Sharp Combimagnetron R852 Quartzgrill vervangen??

Henkdl

 • #1
Goededag,

Van mijn Sharp combimagnetron is het bovenste grillelement uitgevallen. Bij verwarmen van de oven komt de temperatuur niet boven de 140 graden.

Heb ea getest door beide grillelementen aan te zetten waarbij bleek dat het bovenste element niet warm wordt. Waarschijnlijk verklaart dat ook waarom de oven niet boven de 140 graden uitkomt, omdat beide elementen gebruikt worden om die temperatuur te bereiken.

Ik heb na lezing van allerlei artikelen op dit forum gezien dat magnetrons gevaarlijk artikelen zijn om te repareren maar ik vraag me dus af of het verwisselen van zo'n grillelement gedaan kan worden zonder de hele oven uit elkaar te moeten nemen. Waardoor gevaarlijk dingen vermedern kunnen worden.

Wie heeft er ervaring mee en kan ik als blond en dik mens (dus dommmm) dat zelf? Ik heb her en der op het net vervangend materiaal aangetroffen voor die grill, maar nergens een tekening gezien waarbij ik enig idee krijg of dat simpel op te lossen is. Mijn ervaring met repareren van apparatuur bestaat voornamelijk uit het vervangen van onderdelen die niet gesoldeerd of zo moeten worden, zoals het plaatsen van onderdelen in computers, lampen vervangen en dat soort simpel werk.

Conclusie is wel dat het vervangen door een monteur waarschijnlijk de 1/2 van de prijs van een nieuwe oven zal gaan kosten. Het vervangend grillelement kost zo'n 50 euro op het internet. De combi magnetron is een jaar of 6 oud, dus grotendeels afgeschreven.

Graag advies, en alvast bedankt
Henk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zoals u zelf aangeeft,het is gevaarlijk om aan het apparaat te sleutelen.


  Wie garandeert of die stralings dicht is na u reparatie :!:

  Daarom word er niet op in gegaan op u vraag,wij raden het sterkt af.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Utreg heeft gelijk, i.v.m. langdurig aanwezige hoge spanningen en stralingslekkage is het niet verantwoordt zelf aan magnetrons te sleutelen.
  Ik denk ook dat uw apparaat het niet meer waard is er een monteur op los te laten.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu