Servicemode AWB thermomaster 2HR 32.50WB

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #21
Dan terug on Topic :mrgreen:

Indien het toestel tijdens CV vraag uitschakeld op de ingestelde c.q. berekende aanvoertemperatuurbegrenzing is het mogelijk om het toestel vertraagd in bedrijf te laten komen. (antipendel tijd)

Deze tijd zal dus niet anders zijn als met de standaard kamerthermostaat.
Het is aannemelijk dat deze tijd op 6x10,2 sec staat, wat iets meer is dan een minuut wachttijd. (standaard door de fabriek ingesteld).

In normale omstandigheden zal deze tijd ook nodig zijn als wachttijd tot herstart van de ketel, binnen die tijd opnieuw opstarten geeft al aan dat de installatie niet naar behoren werkt.

Uw nieuwe thermostaat op minder schakeltijden zetten zal de installatie beter doen werken, dan de antipendeltijd terug zetten naar een korter tijdstip.

Er zijn veel fabrikanten die zelfs een wachtijd vast hebben ingeprogrameerd van 5 minuten dus die minuut is al erg kort.

Als u aangeeft, desnoods per PB wat de echte klachten zijn en wat er gebeurd en wat er misgaat in uw optiek, laat dat dan maar horen, maar dat dan graag iets uitgebreider mededelen dan in de aanhef van uw topic.

Vr Gr en succes ermee

PS:@ aan allen
Er zijn fabrikanten die de ombouw op propaan over laten aan een/de installateur als deze beschikt over de vereiste papieren en een cursus volgd bij de fabriek waar het toestel vandaan komt.

Het is dus niet alles kommer en kwel :wink: , maar wel de veiligheid voorop en dat ontbreekt helaas vaak, dat is de reden dat de fabrikant het bijna altijd zelf doet.
 

Markdeklusser

  • #22
De antipendeltijd staat op de standaard waarde 6 ingesteld.

De ketel start niet opnieuw op binnen die ingestelde tijd.

Dit kan helaas niet bij de nieuwe thermostaat. Het betreft hier deze thermostaat: de-slimme-thermostaat

Ik wil deze thermostaat in "Vaste temperatuurmode" gebruiken en als ik deze temperatuur bijvoorbeeld instel op 16 graden dan stuurt hij een "aan"-signaal naar de ketel als hij enige tijd een aktuele temperatuur meet van 16 graden in de ruimte. Hij stopt echter na enkele minuten al met het "aan" signaal te sturen (nog VOORDAT hij een hogere aktuele temperatuur in de ruimte meet). De ketel schakelt dan gewoon uit (na een nadraaitijd) terwijl het CV water dan nog slechts zo'n 30-32 graden is. De ruimte is hierdoor niet echt warmer geworden en de thermostaat zal dus na enkele minuten weer een "aan" signaal naar de ketel sturen...enz.

Resultaat is dat de ketel dus continue aan het opstarten/branden/nadraaien is met deze thermostaat omdat hij continue, met tussenpozen van enkele minuten, opnieuw een "aan" signaal van de thermostaat krijgt.

Met de ketel is volgens mij niets mis. Met mijn oude thermostaat werkte het namelijk goed. Deze thermostaat stopte namelijk pas met het sturen van een "aan" signaal naar de ketel als de ruimte ook echt 1 of 2 graden warmer was geworden.

Het lijkt dus wel alsof de nieuwe thermostaat veel te snel schakelt en/of veel te naukeurig is (op een halve graad) voor de huidige instellingen van de ketel...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Ik vermoed toch een probleem met je thermostaat of de plaatsing ervan.
Gezien dat je oude thermostaat wel werkte en je deze nieuwe op dezelfde positie hebt opgehangen zal het probleem niet uit de plaatsing komen.

Bij mijn weten is het ook zeer ongunstig om de ketel zo vaak achter elkaar te starten en te stoppen.
Bijna alle slimme thermostaten kijken naar de stijg/daalsnelheid van de ruimte temperatuur en berekenen aan de hand van die gemeten waarden het gunstigste in en uitschakel moment om zo de boel op de gewenste temperatuur te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu