Second opinion over foutmelding intergas en de oplossing

Hallo

Enkele weken geleden kreeg ik om de zoveel tijd de foutmelding F11, F12 en F 13 (dat wisselde) op mijn intergas ketel: sensorfout S1.

De monteur heeft toen de pomp vervangen omdat die volgens hem niet krachtig genoeg draaide, daardoor te warm werd waardoor de sensor reageerde met de foutmelding.

Nu, 2 weken later, krijg ik weer dezelfde fouten. Het verhaal van de monteur: omdat de sensor paar keer klappen heeft gehad vanwege die oververhitting moet die nu ook worden vervangen want die is daardoor stuk gegaan. Ik vind dit beetje apart verhaal....kan dit kloppen? Ik krijg nl het idee dat de pomp voor niets is vervangen en eigenlijk gewoon de eerste keer alleen de sensor vervangen had moeten worden. Wat vinden jullie als expert?
 
Storing 11, 12 en 13 wijzen allemaal op een defect aan sensor 1.

Als de pomp niet (goed) zou draaien, krijg je een te hoge temperatuur in de ketel, en daardoor storing 1 te zien.

Daarnaast gaan deze sensoren niet kapot van een temperatuur tot 90 graden, die normaal in een ketel voor kunnen komen.

Mocht het vervangen van de sensor niet helpen, dan is de stromingsschakelaar nog verdacht (komt zeldzaam voor)

Sowieso kost die sensor nog geen tientje, dus waarom niet bij de eerste verdenking vervangen?
 
Dank Hessie

Nou, de conclusie die ik dan zelf trek daar word ik dus niet vrolijk van: afgezet dus. En dat dan nog wel door een landelijke bekende installateur....
 
Je kunt hem zelf vervangen, het water hoeft NIET van de installatie! Het is een droge sensor.

Stekker van de ketel eruit, kap van de ketel, stekkertje van bovenste sensor loshalen, sensor eruit, nieuwe erin, stekkertje weer vast, kap dr weer op en stoken maar.

De sensoren zijn algemeen verkrijgbaar, Intergas nummer 200117. Kosten nog geen tientje.
 
101400_intergas_1.jpg


Succes!
 
Toch knap dat ze voor sensor 1 de pomp vervangen.
Deze foutcodes staan in elk boekje, of naslagwerk en nergens word verwezen naar de pomp.
Groeten b
 
Ik zou dat bedrijf dus gewoon terug laten komen, en ook duidelijk aangeven dat ze ten onrechte de pomp hebben vervangen terwijl er een sensor defect is, zoals ook in de manuals vermeld staat.

Een beetje service bedrijf geeft de fout toe en lost dat netjes op.
 
Headhunter dan is het te hopen dat de oude pomp nog aanwezig is bij topic starter. Het bedrijf zal anders vol blijven houden dat de oude pomp toch defect is.
Dit is helaas de realiteit.
Groeten b
 
De werkelijke oorzaak is, dat er op een sensor van nog geen tientje en 10 minuten werk niets verdiend kan worden.

Dus worden er dure onderdelen met een leuke marge bij bedacht, over de rug van de consument.

Zo wordt de branche weer lekker in beeld gebracht...
 
Dat is de reden dat het bedrijf waar ik werk, het beleid heeft oude onderdelen altijd achter te laten bij de klant. Met de mededeling het op of naast de ketel te laten liggen. Blijkt het probleem niet opgelost te zijn, en toch het verkeerde deel vervangen te zijn, kan alles weer terug worden gezet, en de rekening worden verscheurd.
Groeten b
 
Toch heel normaal dat je de oude onderdelen bij de klant laat , dit is nog eigendom van hem dus meenemen is feitelijk diefstal ...
 
Klopt helemaal, zo werk ik als ZZP'er ook. Helaas spreek ik wel eens een storingsmonteur van een 'grote jongen', die de uitdrukkelijke boodschap vanaf kantoor mee krijgt dat ie geen werkbonnen onder de 100 euro moet schrijven.
 
Zou er aan liggen of het onderdeel wordt vervangen door een revisie onderdeel, het onderdeel is dan goedkoper dan origineel nieuw maar daar staat wel tegenover dat het oude onderdeel mee word genomen om te reviseren.
maar als dit enkele dagen geleden is zouden ze de pomp nog gewoon moeten hebben, of de fout toegeven en de pomp niet moeten factureren en de schade maar nemen
 
Tumkie schreef:
Toch heel normaal dat je de oude onderdelen bij de klant laat , dit is nog eigendom van hem dus meenemen is feitelijk diefstal ...
Niet helemaal, staat bij veel bedrijven in de algemene voorwaarden, dat alle vrijkomende onderdelen automatisch vervallen aan het bedrijf.
Dan heb je geen poot om op te staan.
Groeten B
 
In BE blijven defecte onderdelen bij de klant omdat dit wettelijk zo omschreven is ... zonder goedkeuring klant iets meenemen = diefstal !
als installateur heb je geen poot om op te staan ...
 
Allen,

Dan voor de reacties!
@Hessie: heb net voor 9 euro de S1 sensor zelf vervangen, 1 minuut werk inderdaad. Hopelijk blijft hij het doen. Nogmaals dank!

En nu wil ik eigenlijk weten of ik er 100% ben inngetrapt door de monteur: hij hield zijn schroevedraaier tegen de buitenkant van de pomp (muntvormige inkeping) en zei dat bij een goedwerkende pomp je de pomp met de schroevendraaier niet tegen kon houden. Waar of niet waar :-((?
 
Of een pomp goed werkt kan gemeten worden door de flow en de stroomopname te meten.

Een pomp is met een schroevendraaier snel te stoppen en zegt niets over de kwaliteit van de pomp.

Tegenwoordig hebben pompen een wattage van 4 tot 65 watt daar zou dan draaikracht uit moeten komen.
Dat houd je dus zo tegen :wink:

Dan mag er nu denk een slotje op wegens het beoordelen van andermans werk :idea:
 
Daar zijn we al een tijdje mee bezig, nu nog op slot zetten heeft weinig zin denk ik. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan