Sealskin whirlpool heeft probleem

DHZ-er

  • #1
Ik heb een Sealskin Whirlpool uit 2002. Het systeem heeft twee standen, 1 maal drukken op de tiptoets en het bad gaat gewoon aan, en als je nogmaals op de tiptoets drukt start de interval. Nogmaals drukken en het bad gaat uit.

Vandaag lekker bubbelen en ineens gaat het systeem over op interval. Ik druk op de tiptoets en hij blijft in interval stand. Wat ik ook doe, alleen interval. Dan maar de 2-polige schakelaar omzetten. Deze na 10 seconden weer omgezet en het bad gaat spontaan aan.... op interval. Na nog wat rommelen met de 2-polige schakelaar en de tiptoets blijft het bad nu uit als ik de 2-polige schakelaar op 'aan' zet. Druk ik de tiptoets in om het bad gewoon op 'aan' te zetten dan start een soort van ongelijkmatige interval. Wat ik ook doe, ik krijg het bad niet meer uit met de tiptoets. Het enige wat ik met het steeds indrukken van de tiptoets bereik is dat de ongelijkmatige interval steeds opnieuw start.

Wie heeft hiermee ervaring en/of kan mij vertellen waar ik het probleem moet zoeken? Alvast enorm bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Soms help het wel eens, om het gehele systeem te resetten.

Dit kun je doen, door de stroom een minuut of 5 van het systeem af te halen.
 

DHZ-er

  • #3
Dank voor je reactie! Ik heb het systeem net ruim 20 minuten spanningsvrij gehouden. Ondertussen opnieuw gevuld met water maar het systeem wil na het indrukken van de tiptoets alleen maar onregelmatige, interval-achtig, werken. Hoe vaak ik ook druk.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dan denk ik dat er iets mis is met de regel unit.

Maar je zou de fabrikant even kunnen bellen, om te vragen wat het precies kan zijn.
Ze kunnen je dan beslist wel helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu