Screen plaatsen op kozijn met ventilatierooster

Maurice_Tilburg

  • #1
Hallo,
Ik heb online een screen gekocht en wil deze nu gaan monteren maar ik had even geen rekening gehouden met dit metalen (naar voren uitstekende) ventilatierooster in het kozijn:
PXL_20230727_103314811 (1)-min.jpg

Dit steekt dus verder uit dan de dikte van het kozijn en daardoor kan ik de cassette niet plaatsen, maar kan ik dit gewoon makkelijk verwijderen of zo en zo ja, hoe?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat zal niet gaan, want dat wat jij een 'ventilatierooster' noemt lijkt erg op een suskast. Dat is (in het geval dat dat klopt) een vast bestanddeel van het totale ruit. Wil je die weghalen, dan moet je het raam ook verwijderen en er één raam voor in de plaats laten zetten, waarmee de ventilerende functie ervan dus komt te vervallen. Suskasten worden vooral veel toegepast indien een normaal ventilatierooster bezwaarlijk is vanwege geluidshinder.

Ik denk, dat je er meer mee gebaat bent om het screen op één of andere manier op afstand van het raam te monteren. Hoe exact weet ik niet (met zekerheid), maar ik stel me zo voor dat je iets zo kunnen contrueren met behulp van 3 houten balken, die je op het kozijn monteert en daarop dan weer het screen.

Er zijn hier vast wel forumleden, die nog betere ideeën hebben. En misschien heeft de leverancier van het screen daar ook wel pasklare oplossingen voor, het zal vast wel vaker voorkomen zo.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Screen met afstandsbeugels/afstandsbussen monteren. De cassette komt dan een paar cm van het kozijn af en kan dan voor het rooster langs bewegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu