Screen lichtstraat stropt, waarmee smeren?

MarcelEM

  • #1
Mijn screen van de lichtstraat stropt regelmatig. Hellingshoek is waarschijnlijk te vlak, dus alleen zwaartekracht is te weinig. Om de wrijving te verminderen zou ik de geleiderails aan de zijkanten willen smeren, maar waarmee kan dat het beste? Het moet natuurlijk niet juist vuil aan gaan trekken, dan blijft hij zeker steken.

Of is er een andere manier om hem beter naar beneden te laten zakken? Ik neem niet aan dat er achteraf nog makkelijk een 'trekkoord' is te monteren dat de zwaartekracht via de motor een handje helpt.

 

Lehciam

  • #2
Als het een standaard screen is zal smeren niet echt veel uithalen aangezien dat type screen geschikt is om nagenoeg vlak (verticaal) te monteren. Door de schuinte zal de screen slecht lopen waardoor het doek slap zal komen te staan.

Er zijn screens verkrijgbaar die wel geschikt zijn om op een hellend vlak gemonteerd te worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een veersysteem in de onderlijst dat door middel van koorden op spanning wordt gehouden. Hierdoor loopt het geheel goed en staat het doek altijd strak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Spuit wat wd40 bovenaan in de profielen en laat dan de screen een paar keer op en neer gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu