Schuurvloer: nieuw hout of beton?

Ernst01

 • #1
Voor mijn schuur (4,60 * 2,60) heb ik een nieuwe vloer nodig.

Er is lekkage geweest bij de afwatering van het dak. Hierdoor zijn muren en vloer nat geweest en later gaan verzakken. Nu is alles open. De balken blijken verrot, beschimmeld en doorgezakt, samen dus de vloer. Ik had al eens ventilatie roosters aan laten brengen op de lange zijden, maar dat heeft niet meer mogen baten.

De schuur staat solide op zijn eigen stenen fundering op het weinige droge zand van Utrecht stad. De balken waren aan de fundering opgehangen en dienden alleen om de vloer te dragen. De (overbodige) kruipruimte is circa 50 cm. Een nieuwe dakbedekking met goede trim en afwatering zal niet meer voor problemen zorgen, maar omdat de muur maar halfsteens is de kans op doorslaand vocht nog steeds goed mogelijk.

Nu heb ik bijna alles eruit en moet ik een nieuwe vloer. Maar welke constructie heeft de beste prijs/ kwaliteit verhouding? En hoeveel tijd en energie komt erbij kijken?
 • * Hout: Een nieuwe houten balkenconstructie aanbrengen (+ evt balken impregneren) + underlayment + topvloertje erop?
  * Beton: zandbodem ophogen naar ca 20 cm (dus 30 cm erboven op, totaal een kleine 4 kuub) + folie(?) op bodem en langs de muur? + vol storten?
  * Betonbroodjes: mogelijke oplossing met broodjes liggervloer?
  * Andere opties?

Alvast dank voor jullie hulp en adviezen!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Andere optie: opvullen met zand tot (bijna) vol.
  Aantrillen en dan doodgewone trottoirtegels erin.

  Er staan regelmatig partijen van dergelijke tegels op marktplaats: gratis af te halen.

  Wel veel werk om alle zand ernaartoe te rijden met de kruiwagen, afhankelijk natuurlijk van de afstand. Maar een deel van dat werk heb je ook al bij 30 cm ophogen.

  Je hebt alleen kans dat je na een paar jaar de tegels nog een keer moet leggen, omdat het zand dan pas echt ingeklonken is.

  Dit is beslist de goedkoopste methode. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu