Sleuf in schuurvloer opvullen

joel_daniels

  • #1
Hallo specialisten en hobbyisten,

Ik zit met een probleempje in mijn schiur wat ik wil oplossen waar ik niet zo heel goed van weet hoe ik dit het beste kan oplossen.

In mijn schuur ( oude champignoncel ) zit in het midden van voor tot achter een verdiept stuk van +/- 2cm diep ( vooraan en achteraan loopt het op naar gewoon vloerniveau ) wat ik eigenlijk dicht wil maken. Dit omdat er een hefbrug moet komen te staan en die moet op een rechte vloer. En tevens is dat gewoon over het algemeen veel handiger als het gewoon vlak is

Nu mijn vraag. Kan ik deze sleuf opvullen met zandcement? Daar dit een goedkope oplossing is tegenover bijv egaline. Is dit sterk genoeg qua draagkracht? En hoe moet ik het voorbewerken? Ik ben heel handig met auto's en motoren. Echter van betonvloeren heb ik weinig kaas gegeten
 

joel_daniels

  • #2
Hier 2 fotos van de situatie nu

IMG_20200621_143644.jpg IMG_20200621_143615.jpg
 

Willem52

  • #3
Zou eerst de sleuf met hoge druk grondig schoon spuiten. Voordat je zandcement aanbrengt eerst de sleuf aanbranden met een mengsel van puur cement met water.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een cementvloer van 2 cm is te dun, die zal kapot gaan bij belasting
 

joel_daniels

  • #5
Oke. En wat zou dan wel het juiste zijn om te doen? Gezien er 1 poot van de brug op komt te staan moet het wel stevig zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

joel_daniels

  • #6
Ik kan mijn berichten niet aanpassen geloof ik. Dus even een update. Ik heb het nog even nagemeten en de sleuf is 3,5 a 3 cm diep. Dit zou dan wel met zandcement gaan. Echter enkel op het begin en het einde loopt het terug naar ong 1cm. Zou ik dit nog even een stukje in moeten slijpen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu